Zázrak v Ševětíně! Béčko FK Olympie v úmorném vedru vydřelo v 11 mužích vítězství.

30.08.2017 12:57

Zápas mezi rezervami Ševětína a Týna byl před úvodním hvizdem očekáván jako vyrovnaná partie. Hosté přijeli ale pouze s 11 hráči, přičemž jeden z nich – Luděk Lagron - hrál po několikaleté přestávce a druhý – Patrik Tomandl – v mistrovském utkání vůbec poprvé. To naopak domácí byli připraveni do boje s 16 hráči, což vzhledem k parnému počasí vypadalo jako podstatná výhoda.

Utkání začalo opatrnou hrou obou týmů s řadou nepřesností. V 11. minutě ale po aktivním napadání týnských nahrál domácí obránce přesně na nohy debutujícího útočníka Lagrona, který našel ve vápně Švíka a ten z první, volejem a la Zidane vstřelil úvodní branku utkání – 0:1. Poté Ševětín zahodil několik gólových šancí, které pochytal skvěle chytající Kubík. Po několika nájezdech domácích nakonec hostující brankář kapituloval, když ho prostřelil Paur – 1:1. Olympie ale nesložila zbraně a hned v následující minutě otočila skóre zpět na svou stranu, když aktivní Ponec vybojoval na půli míč, proběhl kolem několika hráčů a předložil gólovou nahrávku Bromovi, který nekompromisní střelou levačkou zakončil přesně – 1:2. Hosté se ze svého vedení ale neradovali dlouho, špatně hlídaný Havlíček se dokázal otočit ve vápně a bodlem se nemýlil – 2:2. Přestřelku z prvního poločasu mohl ještě navýšit ve 42. minutě Ponec, ale gólovou nahrávku od Švíka neproměnil.

Ve druhém poločase se začal projevovat počet hráčů, který měl každý tým na střídání. Domácím přibývaly stoprocentní šance, ale dopláceli na mizernou koncovku nebo na dobře chytajícího Kubíka. Hosté ale v 59. min předvedli, že ještě nějaké síly mají. Brom a Švík si vyměnili balon před vápnem a první jmenovaný nahrál ještě do strany nabíhajícímu Poncovi, který dělovkou do šibenice nedal domácímu brankáři šanci – 2:3. Poté začalo obléhání hostující branky. Olympie dohrávala posledních 25 minut v 10 hráčích, když kvůli křečím musel odstoupit na hranici vyčerpání bojující Tomandl. Hosté, kteří byli pod permanentním tlakem, dokázali bránit až do 68. minuty, kdy prostřelil Kubíka střelou z vápna domácí Novotný – 3:3. Dobývání hostující branky pokračovalo nadále, ale neúspěšně. Na konci zápasu, kdy už Olympie čekala na závěrečný hvizd a vytoužený bod, agilní Švík obral domácího obránce o míč, nahrál Lagronovi, který ještě míč prostrčil za celou domácí obranu a nabíhající Brom nedal tváří v tvář Trnkovi šikovným blafákem šanci – 3:4. Olympie dokázala zkrotit euforii a z posledních zbytků sil už šokující výsledek do posledního hvizdu udržela.

„Nemám slov, úžasná bitva, kdy všichni ze sebe vydali maximum. Vzhledem k sestavě a počtu hráčů jsme přizpůsobili taktiku a čekali na brejky. Vše vyšlo do puntíku a já klukům děkuji za krásný dárek ke čtyřicátinám,“ neskrýval nadšení trenér FK Olympie Martin Klička.

Nečekané body z venku teď týnské béčko musí potvrdit v domácím derby proti Chrášťanům. Na stadionu FK Olympie začíná očekávaný zápas v neděli v 17:00.

 

Ševětín B-tým – FK Olympie B-tým 3:4 (2:2)

Branky: 27. Paur, 30. Havlíček, 68. Novotný – 28. a 90. Jar. Brom, 11. Švík, 59. Ponec

Sestava FK Olympie: Kubík – Šebesta, J. Maruška (K), Hejpetr, D. Maruška – Ponec, Král, Jar. Brom, Tomandl – Lagron, Švík

Trenér Martin Klička, Vedoucí mužstva Luděk Lagron st.