Závěr sezóny Olympii nevyšel - B-tým sestoupil, A-tým prohrál v Protivíně

16.06.2014 08:47

Nepovedenou tečku za sezónou udělali hráči FK Olympie o "pouťovém víkendu".

B-tým se jel v sobotu odpoledne bít na Hlubokou o teoretickou naději na záchranu v okresním přeboru. Ranní výsledek hlavního soupeře z Hrdějovic Olympii příliš nepotěšil, hrdějovičtí totiž přehráli přeborníka okresu z Plané 4:2 a zajistili si záchranu. Olympii tak zbývalo než jen doufat, že Horní Stropnice doma prohraje s Bavorovicemi a navíc musel tým trenéra Kličky přivézt tři body z Hluboké

Bohužel nebyla splněna ani jedna podmínka - Horní Stropnice zvítězila 9:1 a Olympie na Hluboké nebodovala. Týnskému béčku by nepomohlo ani sebevýraznější vítězství, nicméně způsob, jakým se Olympie rozloučila se sezónou, mohl být přece jen důstojnější. Dalo by se říci, že poslední zápas byl symbolicky stejně tragický jako celý letošní ročník... Olympie po poločase vedla 4:1, dvakrát se trefil Radim Štos, jednou navrátilec Martin Al-Aita a Josef Brom. Zdálo se, že na cestě k vítězství nic nestojí. Jenže ve druhém poločase B-tým Olympie totálně vypadl z role, odešel fyzicky, nestíhal bránit a na Valtra v brance se valil jeden útok za druhým. A náskok se rychle ztenčoval - 2:4, 3:4, 4:4... Zmar byl dokonán minutu před koncem, defenziva Olympie opět připomínala pověstný ementál a domácí z dalšího brejku skórovali popáté. 

B-tým FK Olympie tak v nevídané přestřelce ztratil vedení 4:1 a na cestě z okresního přeboru ho vyprovodila porážka 4:5.

 

Prohrou se s ročníkem 2013/2014 loučil také A-tým. Mužstvo trenéra Vladimíra Švece jelo do Protivína v kombinované sestavě, prostor dostali hráči z lavičky a dorostenci. Výkon nebyl vzhledem k síle soupeře úplně špatný, Protivín si ale výsledek pohlídal a porazil Olympii 2:0. Domácí si díky třem bodům pojistili druhé místo v tabulce, Olympie zůstala čtvrtá.

 

Mimochodem, fanoušci Olympie jakoby tento nešťastný závěr sezóny tušili. Podívejte se, jak jste hlasovali v uplynulých třech týdnech v naší anketě...