VÝSLEDKOVÝ SERVIS: O víkendu zvítězil jen dorost, začaly zimní turnaje mládeže

06.11.2023 10:17

Přinášíme přehled výsledků všech týmů FK Olympie za posledních 14 dní.

 

A-tým

Trhové Sviny – Olympie 1:1 (1:0) Góly: Dobal

Olešník – Olympie 2:0 (1:0)

Nejhorší výkon v sezóně podala Olympie v 1. poločase na půdě Trhových Svinů. Rychlonozí domácí vysílali útoky na týnskou obranu jeden za druhým. Jen díky skvělým zákrokům brankáře Kubíka a nemohoucnosti domácích v zakončení byl stav po 1. poločase pouze 1:0. A to muselo domácí mrzet. Olympie se ve 2. poločase výrazně zlepšila, ono zhoršit se už moc nešlo, a začala ohrožovat branku soupeře. Krásnou individuální akci zakončil Dobal a vyrovnal na 1:1. Do šancí se ještě dostali Gondek se Stoklasou, ale vychytal je brankář domácích. Svinenští své šance v závěru utkání také nevyužili a zápas tak skončil remízou.

Sousedské derby s Olešníkem nezačalo pro Olympii dobře a už v 10. minutě prohrávala 1:0. Ve zbytku poločasu začala ale favoritovi zatápět, jenže Gondek svůj nájezd neproměnil a Podhradský netrefil z dorážky odkrytou bránu. Druhý poločas začal podobně jako ten první a domácí se radovali z druhé branky, kdy nejdříve Vojta hlavičkoval do tyče, aby pak svůj pokus dorazil do brány. Olympie mohla kontrovat Gondekem či Stoklasou, ale oba své tutovky spálili. Olešník si vítězství zkušeně pohlídal, Olympie navíc musela dohrávat o 10, když se nechal vykartovat Gutwirth.

 

B-tým

Lišov „B“ – Olympie 3:1 (2:1) Góly: Maruška

Úsilné – Olympie 5:3 (2:2) Góly: Klein, Tomka, Nesvačil

Béčko zakončilo sezónu dvěma venkovními porážkami. V Lišově nestačilo na místní rezervu. Čestný úspěch zaznamenal Maruška. Rozlučka se sezónou se nepovedla v Úsilném. Domácí hráli od 13. minuty o 10 ale Olympie na hřišti nevládla. Kdo by čekal, že po remízovém poločase se týnští nadechnou k náporu byl na omylu. Domácí byli i v 10 lepším týmem a dokázali svého soupeře přestřílet. B-tým tak na podzim získal 16 bodů a patří mu 9. příčka.

 

Dorost

Kovářov – Týn 1:0 (0:0)

Týn – Bechyně + Stádlec 3:2 po penaltách (1:1) Góly: Herza, Wolf

V Kovářově zvlhl našim dorostencům střelný prach poprvé v sezóně se neprosadili. Soupeř svoji šanci využil a zvítězil nejtěsnějším rozdílem. Napínavé utkání mohla početná divácká kulisa sledovat v Temelíně, kde občas hrají dorostenci své domácí zápasy. Hosté z Bechyně + Stádlece se ujali vedení, ale kapitán Herza po faulu na Peštu srovnal z penalty. Stejný hráč si ve 2. poločase nešťastně srazil centrovaný míč do brány a hosté opět vedli. Brankář soupeře pochytal několik samostatných nájezdů a když už se zdálo, že zařídí pro svůj tým všechny 3 body, zavelel v 91. minutě k vyrovnaní Wolf. Následným hrdinou penaltového rozstřelu se stal pro změnu domácí brankář Škvařil, který 2 penalty chytil a tu poslední vítěznou sám proměnil. Dorost čeká poslední zápas příští sobotu v Čimelicích, kde se s místním celkem přímo utká o 2. příčku.

 

Starší žáci

Týn – Loko ČB 2:8  Góly: Horák, Hronek

Týn – Český Krumlov 2:4  Góly: Zeman, Chlumecký

Poslední dvě šance na zisk bodů měli starší žáci v domácích zápase. Zápas s Lokotkou měl jasný průběh a tak se všechny oči upírali k zápasu s Krumlovem. Zápas posledního s předposledním mnoho fotbalové krásy nenabídl, ale štastnější byli nakonec hosté, kteří si slepenými góly vypracovali třígolový náskok a Olympie už nestačila odpovědět. Starší žáci v premiérové sezóně v krajském přeboru bohužel nezískali žádný bod a v tabulce jsou poslední. Doufejme, že získané zkušenosti a poctivý trénink se ukáže na jaře a klukům se začne dařit.

 

Mladší žáci

Týn – Loko ČB 7:2  Góly: Švejda x4, Petrus x2, Boček

Týn – Český Krumlov 2:7  Góly: Švejda x2

Mladší žáci deklasovali doma Lokotku. O vítězství dlouho usilovali i v posledním zápase s Krumlovem ale nezvládnutý 2. poločas znamenal vítězství hostů. Nicméně ve své úvodní sezóně v krajském přeboru si mladší žáci vedli nadmíru dobře, když získali 24 bodů a v tabulce jim patří skvělá 4. pozice!

 

Starší přípravka

Svoji sezónu ukončila také starší přípravka. Týn „A“ skončil na 7. místě se ziskem 10 bodů. Týn „B“ opanoval svoji skupinu se ziskem 24 bodů! Teď kluky čeká zimní halová liga.

Čtyři Dvory „A“ - Týn „A“ 8:4

Týn „A“ – Žabovřesky/Olešník 5:3

Týn „B“ – Zliv 8:2

Rudolfov „B“ - Týn "B" 3:17

 

Mladší přípravka

Sezónu vítězně zakončila také mladší přípravka a následující víkend vstoupila hned do zimní halové ligy. A vedla si náramně. 3 zápasy, 3 vítězství!

Ševětín – Týn 3:7

Týn – Protivín 12:0

Týn – Sedlec 5:4

Týn – Bavorov 4:2