VÝSLEDKOVÝ SERVIS: Domácí vítězný víkend, body bere áčko, béčko i dorost!

24.10.2023 00:00

Přinášíme přehled výsledků všech týmů FK Olympie za posledních 14 dní.

 

A-tým

Strakonice – Olympie 3:2 (3:2) Góly: Račák, Dobal

Olympie – Semice 4:2 (1:1) Góly: Brom x2, Mezera, Gondek

Horší začátek utkání, než byl ten ve Strakonicích, si Olympie ani nemohla představit. Již ve 2. minutě se dostal po rohu k odraženému míči domácí Legdan a kopem přes hlavu otevřel skóre. Běžela 10. minuta, když brankář Kubík špatně vyběhl a ve vápně trefil k zemi domácího útočníka. Krejčí nabídnutou penaltou nepohrdnul. Za minutu se opřel do skákajícího balónu na vápně Račák a nechytatelnou dělovkou snížil skóre. Uběhly 4 minuty a po dalším rohovém kopu se opět radovali domácí, když na přední tyči prodloužil centrovaný míč do brány opět střelec prvního gólů. V 16. minutě byl stav 3:1 pro domácí! Olympie nesložila zbraně a vrhla se do útoku. Odměnou jí byl kontaktní gól Dobala na 3:2 po přesném centru Hudečka. Ve 2. poločase začali domácí poctivě bránit a vyrážet k protiútokům. Jeden z nich výborně vyrazil Kubík, podruhé ho zachránila tyč. Na druhé straně mohl vyrovnat Mezera, ale trefil jen domácího hrdinu Legdana na brankové čáře. Olympie v bláznivém zápase ztratila další 3 body.

Domácí utkání s posledními Semicemi začalo dobře, když se po centru Meidla prosadil hlavičkou Brom. Hosté dokázali těsně před poločasem srovnat po nakoplém míči od brankáře a aktivitě Keclíka. Druhý poločas byl na góly bohatější a naštěstí pro naše barvy. Parádní přímý kop z hranice vápna se povedl hráči utkání Pepovi Bromovi a vrátil Olympii vedení. Semice odpověděli 2. gólem Keclíka, který umístil přihrávku ze strany o tyč do prázdné brány.  Poté už stříleli jen domácí. V 73. minutě pláchl Gondek a přihrávkou před prázdnou bránu vybídl ke skórování Mezeru. V poslední minutě se na středu dostal k míči Gutwirth, do vápna poslal Gondeka a ten upravil konečné skóre utkání na 4:2. Olympie tak ukončila 6 zápasovou sérii bez vítězství a odrazila se, doufejme, k lepším výkonům.

 

B-tým

Lipí – Olympie 2:2 (0:0) Góly: Pešta, Tomka

Olympie – Chrášťany 4:1 (2:1) Góly: Herza x2, Maruška, Račák

Béčko v neoblíbeném Lipí dvakrát vedlo, přesto zápas k vítězství nedotáhlo. Za domácí se dvakrát trefil Kočer. Domácí derby s Chrášťany nabídlo zajímavý fotbal. Do vedení se dostali domácí po proměněném kopu Herzy. Hosté dostali stejnou příležitost o 5 minut později a extýnský Klička svoji šanci taktéž využil. Vedení zpět ještě v 1. poločase si vzala Olympie kanonýrem Maruškou. Ve 2. poločase se ještě trefili Račák a podruhé Herza a derby tak skončilo vítězství vltavotýnských.

Dorost

Blatná – Týn 0:2 (0:1) Góly: Pešta x2

Týn – Kestřany 3:0 (2:0) Góly: Výlet, Herza, Pešta

Neprostupnou obranou se v této sezóně může pyšnit týnský dorost. V obou utkáních udrželi brankáři Škvařil s Kubíkem čistá konta. Dalších 6 bodů do tabulky znamenají 3 kola před koncem neochvějné 2. místo v tabulce 1. A třídy!

Starší žáci

Týn - Prachatice + Lhenice 1:5 Góly: Marshall

Milevsko + Sepekov – Týn 7:1 Góly: Hronek

Na body bohužel pořád čekají starší žáci. V konkurenci krajského přeboru se zatím hledají.

Mladší žáci

Týn - Prachatice + Lhenice 3:0 Góly: Švejda x3

Milevsko + Sepekov – Týn 1:2

O čelo tabulky nicméně stále bojují mladší žáci! Hattrick Švejdy zařídil vítězství nad Prachaticemi. Zápas v Milevsku skončil nejtěsnějším rozdílem v prospěch Olympie.

 

Starší přípravka

Slavia ČB „A“ - Týn „A“ 10:11

Čtyři Dvory „A – Týn „A“ 8:4

Týn „B“ – Ševětín/Neplachov „B“ 28:1

Mokré „B“ - Týn "B" 8:7

 

Mladší přípravka

Týn – Dříteň 7:8

Loko ČB – Týn 5:5