Vodní a bahenní pólo v Želči Olympie výsledkově nezvládla

10.11.2013 09:24

 

Očekávaný podzimní šlágr I.A třídy mezi Želčí a týnskou Olympií přinesl prakticky vše, co se od něj očekávalo: vypjatou atmosféru bitvy o první místo, invazi týnských fanoušků do Želče a fotbalovou kvalitu dvou nejlepších mužstev soutěže. Úroveň zápasu však přece jen ovlivnil jeden významný faktor – počasí a s ním spojená kvalita trávníku. Želečské hřiště přes noc řádně zkropil déšť a místo fotbalu tak k vidění často bylo spíše vodní pólo mixované s bahenními zápasy.

 

V kalužích se od začátku lépe orientovali domácí hráči. Aktivitou hýřil především velezkušený Milan Barteska. Nejprve na sebe sice upozornil hulvátským chováním a následnou žlutou kartou, poté se však projevil i jako znamenitý fotbalista. Jeho nebezpečný přímý kop před Vachutou ještě hlavou tečoval jiný želečský hráč a balon minul tyčku jen o vlásek. Další Barteskův pokus zblokovala s vypětím všech sil týnská obrana. Brankář Jakub Vachuta měl v první dvacetiminutovce plné ruce práce, jistým výkonem ale držel bezbrankový stav. Po úvodním náporu domácích se Olympie začala osmělovat a hra se vyrovnala. Pár minut před přestávkou se ale za hranicí šestnáctky do míče opřel Brůžek, Vachuta jeho střelu vyrazil nad sebe a míč poté doskákal za brankovou čáru. Do kabin všichni hráči odcházeli promočení a obtěžkáni bahnem, Olympii ale navíc tížila i inkasovaná branka.

Úvod druhého poločasu připomínal začátek toho prvního, pouze s tím rozdílem, že si oba celky své role prohodily. Tentokrát to byla Olympie, kdo svého soupeře zatlačil a vytvářel si gólové příležitosti. Nejblíže vyrovnání byl Radim Štos, jehož pohotová hlavička skončila na břevně. Stejný hráč vytvořil palebnou pozici také pro Luboše Červenku, domácí brankář ale jeho střelu vyrazil na roh.

Želeč byla v zakončení o poznání efektivnější. Vachuta sice dva nebezpečné brejky vyřešil výbornými zákroky, na střelu uniknuvšího Nápravníka už byl ale bohužel krátký. Dvoubrankové vedení posadilo Želeč do sedla a euforii domácích umocnil po individuální akci Brůžek, který přidal třetí branku. Závěr zápasu byl, kollerovsky řečeno, „vyšperkovaný“. Po strkanici totiž vzduchem létaly facky a rozhodčí situaci musel uklidňovat dvěma červenými kartami – po jedné na každé straně.

Týnská Olympie tak na želečskou bahenní lázeň v dobrém vzpomínat rozhodně nebude. Naopak domácí Želeč se díky vítězství 3:0 vrátila zpět na první místo tabulky. O tom, kdo na čele I.A třídy přezimuje, se ale rozhodne až příští víkend v předehrávaném prvním jarním kole.

 

TJ Sokol Želeč – FK Olympie Týn nad Vltavou 3:0 (1:0)

Branky: 38. a 78. Brůžek, 65. Nápravník

ŽK 4:2, ČK 1:1 (za Olympii 82. Pomije)

100 diváků (z toho 80 týnských)

Sestava FK Olympie: Vachuta – Brom, Šonka, Pomije, Meidl – Mravec (85. V. Červenka), Boček, L. Červenka, Houska (80. Šálený) – Vařil (80. Bicek), Štos

 

Předzápasové foto: