Vladimír Švec: Přípravu se silnými soupeři kvituji, kluky to nutí hrát celou dobu naplno.

13.02.2014 21:55

Příprava A-týmu FK Olympie začala před měsícem poměrně kontroverzní nominací, v níž se objevilo 39 jmen. Trenér Vladimír Švec v exkluzivním rozhovoru vysvětluje toto rozhodnutí a hodnotí i první měsíc letošní zimní přípravy. Dozvíte se také, jak hodnotí nové tváře v kabině FK Olympie.

 

Lednová nominace pro přípravu byla co do počtu hráčů poměrně široká. Z jakého důvodu jste se rozhodl do přípravy pozvat takto vysoký počet fotbalistů?

Do přípravy A-týmu jsem fakticky pozval 18 hráčů plus 3 gólmany. U těchto hráčů platí, že všichni dostávají šanci se poprat o základní sestavu, mám z čeho vybírat. Jenom je škoda, že nám teď vypadl Míra Boček s prasklým žebrem ze sobotního zápasu. Mrzí mě to hlavně z toho důvodu, že poctivě trénoval a při zápasech se jevil moc dobře.

Zbývající hráči byli do přípravy nominováni především proto, aby s námi chodili běhat a pomalu se tak připravovali pro B tým.

 

Proč jste do přípravy pozval kromě již osvědčených dorostenců Housky a Bicka také další hráče dorostu (Maruška, Mezera, Marcín)?

Houska i Bicek jsou již vyzkoušeni v A týmu a jsou de facto již plnohodnotnými členy mužstva. Za své výkony v dorostu i B-týmu si zasloužili vyzkoušet jak David Maruška, tak i Mezera a Marcin. U posledního jmenovaného je velká škoda, že ještě nezačal, protože má natažené kolenní vazy. Podle aktuálních informací bude mimo hru až do dubna, snad se dá rychle dohromady

 

S kolika hráči počítáte pro přípravné zápasy? Využijete v nich všech 39 nominovaných?

Jak jsem již naznačil, pro přípravné zápasy počítám s 21 hráči. Tři už mi ale bohužel vypadli, z toho dva kvůli zranění a jeden odchází.

 

V přípravě nastupuje Olympie proti nesmírně kvalitním soupeřům z divize a krajského přeboru. Jak tato utkání hodnotíte?

Jsem za tyto zápasy nesmírně rád, protože když jsme v minulosti hráli přípravu se slabšími soupeři, někdy to kluci odflákli, tady to ale nejde, proti divizním soupeřům musíte hrát pořád naplno.

 

V nominaci jsme si povšimli také několika navrátilců z hostování, navíc je na zkoušce Roman Kníže z Březnice. Jaké jsou Vaše záměry s těmito (staro)novými tvářemi?

Oproti našemu podzimnímu týmu jsou novými tvářemi Kníže, Klička a Valtr.
Roman Kníže se v přípravných utkáních jeví velmi dobře. Jirka Klička je také opravdu dobrý fotbalista, má fotbalové myšlení a dobrou střelu, ale potřeboval by zapracovat na kondici. Martin Valtr je ostřílený gólman a jsem moc rád, že se k nám vrátil.

 

Do přípravy byl pozván také Vlastimil Švík, kterého si v anketě vyžádali fanoušci. Dal jste spíše na jejich přání nebo jsou důvodem nominace skutečné Švíkovy kvality?

Vlastíka jsem ještě neviděl na tréninku a totéž vlastně platí pro drtivou většinu nominovaných hráčů od čísla 22… Určitě by jim neuškodilo se přijít proběhnout a nabrat před sezónou kondici.

 

Jeden z fanoušků položil ve fóru otázku, zda je cílem Olympie pořád postup. Odpověď je zřejmě jasná, nicméně prosím o Váš komentář.
O postup se samozřejmě porveme. Jinak asi ani nepřemýšlíme. Hlavně aby všichni kluci byli 29. března na start sezóny zdraví, abychom mohli jaro začít podle našich představ.