Vítěznou sérii týnské Olympie přeťaly Vodňany

22.10.2013 07:33

Olympie měla za sebou čtyřzápasovou šňůru výher a prodloužit ji chtěla na domácím hřišti. V cestě ji ovšem stál soupeř, s kterým se Olympie setkávala v krajské soutěži a který působil v této soutěži ještě minulou sezónu – Vodňany. Úvod sezóny Vodňanům příliš nevyšel, především kvůli četným zraněním hráčů. Poslední výsledky, zvláště pak výhra v Protivíně, ale ukazují, že by se Vodňanští měli pohybovat spíše v horních patrech tabulky než na pozici, kde jsou momentálně. V sobotu se tedy v Týně dal očekávat pohledný zápas dvou exkrajských mužstev.

Začátek zápasu tak ovšem vůbec nevypadal. Olympie působila ospalým dojmem a za to byla také potrestána. Po chybě na půli hřiště Vodňanští  možná poprvé vážněji zaútočili. Hostující záložník vybídnul přihrávkou mezi obránci svého kolegu z útoku Hajného, který se ocitl už jen před brankářem Vachutou a svou příležitost s trochou štěstí zužitkoval – 0:1. Tento gól ale nevedl k větší aktivitě ani jednoho z celků, a tak bylo na hřišti viděno spíše více chybných přihrávek než pohledných akcí. Hráči Vodňan se ještě několikrát objevili ve slibných příležitostech, které jim svými individuálními chybami nabízeli sami hráči Olympie. Hosté ale naštěstí ani jednu z těchto chyb nedokázali potrestat. Olympie si za první půlhodinu příliš gólových příležitostí nevypracovala, až v minutě šestatřicáté se do šance dostal Štos. Ten se dokázal prosadit přes obránce, ale tváří v tvář golmanovi už nikoliv.

Ani poločas druhý nepřinesl žádné tiki-taka kombinace, a tak Vodňany dál hájily svůj jednobrankový náskok. Co se ale nedá odepřít domácím borcům, je snaha o vyrovnání i přes ne optimální výkon. Odměnou jim byla nařízená penalta po faulu na Marušku. Zodpovědnost na sebe vzal kapitán Vařil, který penaltu proměnil – 1:1. A když ani po několika trestných kopech vodňanského brankráře Olympie neohrozila, rozdělily si oba celky body mezi sebe.

Sečteno podtrženo ani jeden tým nepodal optimální výkon, a tudíž se dá říci, že remíza je vcelku zasloužená pro obě mužstva. Olympie svou vítěznou šňůru neprodloužila, ale napravit tuto ztrátu může hned příští týden na půdě Bernartic.   

 

Hodnocení trenéra Vladimíra Švece:

„Kluky jsem před zápasem upozorňoval, že Vodňanům se vrátili zranění hráči a že to nebude lehký zápas. První poločas jsme začali vlažně a také jsme po nedorozumění obrany prohrávali 1-0. Připadalo mi, že si kluci v prvním poločase mysleli, že by se Vodňany měly porazit snad sami. První půle byla vyrovnaná, a i když jsme se dostali asi do 3 šancí, gól jsme nedali. To mě docela štve, soupeř má jednu šanci a vstřelí branku, zatímco my nejsme schopni dát gól z několika vyložených šancí. Ve druhém poločase jsem byl s naší hrou spokojen, na klucích bylo vidět, že chtějí výsledek zvrátit. Vodňany jsme měli druhý poločas na půli, ale ta koncovka ne a ne přijít. Nakonec jsme z penalty alespoň srovnali skóre. Vodňany se v druhém poločase dostlaly jedenkrát na naši půli a mohly rozhodnout zápas, zachránila nás tyč. Za druhý poločas jsme si možná zasloužili vyhrát, ale máme problém dát gól, tak tu remízu musíme brát a přivést hned příští zápas z venku 3 body.“

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Vodňany 1:1 (0:1)

Branky: 73. Vařil (pen.) – 7. Hajný

Sestava:  Vachuta – Brom, Šonka, Pomije, Meidl – Mravec, Boček, Červenka, Maruška (86. Šálený) – Vařil, Štos (76. Houska)