Ve Vodňanech pršelo A-týmu FK Olympie štěstí, vyhrál 2:1

19.05.2014 08:25

Na hřišti ve Vodňanech Olympii komplikoval cestu k dalším třem bodům nejen domácí tým, ale také vydatný déšť, který zkrápěl trávník po celých 90 minut hry. Tým trenéra Švece se dokázal vypořádat s oběma protivníky a mohl se tak radovat z prvního jarního vítězství na hřišti soupeře.

 

Základ ke třem bodům položila Olympie solidním výkonem v prvním poločase. Týnští i přes podmáčený terén dokázali zdatně kombinovat a dostávali se i do šancí. Tu zřejmě největší neproměnil Kníže, který sám před brankářem mířil po zemi těsně vedle. Olympie se ale přece jen úvodního gólu dočkala. Středopolař Lukáš Mravec se opřel do míče z dobrých 30 metrů e jeho skvostná rána zapadla přesně k tyči. Velká škoda, že tento gól nezachytily kamery, mohl by zcela jistě aspirovat na vítězství v populární anketě ČT Gól měsíce...

Domácí hrozili zejména z rychlých kontrů, k nimž jim Olympie tu a tam pomohla nepřesnostmi v rozehrávce. Vodňanští ale se svými příležitostmi naložili prachbídně a do kabin si tak Olympie odnášela zasloužený jednobrankový náskok.

 

Začátek druhé půle však týnští totálně prospali. Většina hráčů asi ještě myšlenkami byla v kabině a nepozornost Olympie domácí rychle potrestali. Hajný byl na malém vápně úplně sám a s přehledem prostřelil Vachutu. Ani inkasovaná branka jako budíček nezafungovala a Olympie si koledovala o další góly. Domácí ovšem naštěstí neuspěli a zhruba po hodině hry se zápas začal pomalu vracet do kolejí prvního poločasu. Olympie držela míč na zemi, krátkými přihrávkami rozleptávala domácí obranu a trpělivě čekala na příležitost. Ta přišla v 73. minutě, kdy se po akci Štose dostal zčistajasna k míči Pomije a poslal jej do sítě. Týnští měli i možnosti svůj náskok pojistit, Meidl však hlavou branku minul a neujaly se ani nebezpečné standardní situace. Domácí ale síly na vyrovnání už neměli a Olympie si tak zisk tří bodů už pohlídala.

 

Ve Vodňanech Olympii konečně zapršelo štěstí, na čtvrtý pokus si týnští připsali první jarní venkovní vítězství

 

 

FK Vodňany - FK Olympie Týn nad Vltavou 1:2 (0:1)

Branky: 48. Hajný - 25. Mravec, 73. Pomije

ŽK 0:2, 60 diváků

 

Sestava FK Olympie: Vachuta - Brom, Šonka, Pomije, Meidl - Kníže, Mravec, Boček, Šálený (81. Houska) - Vařil, Štos (85. D. Maruška)