V posledním utkání podzimu porazila starší přípravka Hrdějovice a zakončila své tažení vítězně!

25.10.2013 13:49

Ve čtvrtek 24.10.2013 sehrála své poslední utkání podzimu starší přípravka týnské Olympie. Na týnský stadion přijeli kluci z Hrdějovic.

 

Na začátku utkání si fanoušci určitě všimli nového hráče v sestavě domácích. Leckdo si mohl myslet, že jde o nějakou posilu ve smyslu „každej kus dobrej“ . Ale už od prvních minut bylo znát, že jde o velikou posilu. Tomuto příchodu předcházelo dlouhodobé sledování a kvalitní scouting našeho klubu, především pak pana Otčenáška, který, jak všichni vědí, brázdí svět na svém kole a sleduje hráče, kteří by byli vhodní pro náš styl fotbalu. A nakonec se po dlouhých vyjednáváních s Dortmundskou Borussií podařilo přivést alespoň na zkoušku Jana Hrdinu. Znalci týnské kopané určitě vědí, že jde o syna naší bývalé veliké opory a nejlepšího hráče posledních let Zdeňka Hrdiny. Je třeba podotknout, že největší dojem na Dortmund udělalo především to, když pan Otčenášek na jednání o přestupu místo letecky dorazil  na kole. Tímto je dokonale odzbrojil a Dortmund nám už potom jen zobal z ruky.

 

Ale už k zápasu. Od začátku se hráči Olympie do soupeře zakousli a předváděli docela pěkný fotbal. Bohužel mu chybělo to pověstné koření a to GÓLY. První poločas skončil za stavu 2:2. Ve druhém poločase se už Olympie rozstřílela a tak mohl trenér Pavel Vařil vyzkoušet i herní varianty bez dvou největších opor - Martina Černého s Kryštofem Kleinem. Nutno podotknout, že určitě mladí určitě nezklamali. Zápas skončil výsledkem 8:4 pro domácí.

 

 

Vyjádření trenéra Pavla Vařila: "Zápas se mi líbil. Konečně nám vyšel začátek a hráli jsme od prvních minut dobrý fotbal. Zápas ovlivnilo i to, že jsem zkusil variantu bez Martina a Kryštofa. Chtěl jsem vidět, jak to zvládnou kluci bez nich. Kluci mě příjemně překvapili. Na to, že většina jich je věkem ještě v mladší přípravce, bylo to docela dobré. Kdyby hrál Martin a Kryštof víc, tak si troufám tvrdit, že zápas skončil větším rozdílem. Moc mě potěšilo, že se nám podařil dojednat příchod Honzy Hrdiny. Musím vyzdvihnou přístup Borussie Dortmund, která s námi jednala velice korektně. Nebyla to jednoduchá jednání, trvala docela dlouho, ale nakonec jsme se domluvili na podmínkách a já jsem za to moc rád. Přiznávám, že největší dojem na Dortmund udělalo především to, když pan Otčenášek místo letecky přijel na kole.

Honza už žije nějaký čas v Německu, takže jsme se přirozeně báli jazykové bariéry. Kluci se už v šatně domluvili, že se budou domlouvat anglicky, protože angličtinu ovládají bravurně všichni. Na hřišti pak bylo vidět, že komunikace byla bezproblémová, takže moje obavy se ukázaly jako plané."

 

 

 

FK Olympie Týn nad Vltavou vs. Hrdějovice: 8:4

Branky za Olympii: Kryštof Klein 3x, Martin Černý 5x

Sestava Olympie: Matyáš Kubík, Jan Hrdina, Jakub Novák, Adam Proksch, Ondřej Michálek, Kryštof Klein, Martin Černý, Patrik Vařil, Jiří Herza, Ondřej Voneš

Rozhodčí: Meidl Jan ml.

Vedoucí mužstva: Jan Maruška

Trenér: Pavel Vařil