FK Olympie A-tým: SHRNUTÍ PŘÍPRAVY. Na poslední chvíli Olympie získala posilu!

14.08.2014 07:34

 

Měsíc plný tréninků, těžké fyzické dřiny a hledání optimální sestavy – měsíc letní přípravy – uplynul a FK Olympie se již těší na start nové mistrovské sezóny.

Léto 2014 se neslo především ve znamení změny na trenérském postu. Vladimír Švec po třech letech u kormidla Olympie skončil, místo něj nyní vede A-tým Petr Novotný. Jeho asistentem je staronová tvář v týnském klubu – někdejší kapitán a ikona Zdeněk Hrdina, který stále aktivně hraje I.B třídu v Temelíně.

 

 

Nový kouč má pro sezónu 2014/2015 k dispozici v podstatě stejný kádr jako jeho předchůdce. Kabinu Olympie v létě opustil pouze náhradní brankář Jan Švejda, který bude hostovat v Olešníku. „Feďa si chtěl na sklonku kariéry vyzkoušet angažmá v jiném klubu, přece jen celý svůj fotbalový život strávil v Olympii… Pro náš klub odvedl výborné služby a nechtěli jsme mu tedy v jeho rozhodnutí bránit. Navíc jasnou jedničkou mezi tyčemi je Jakub Vachuta, na něhož budeme hodně spoléhat,“ popisuje okolnosti Švejdova odchodu předseda Karel Jiříček.

 

Kádr Olympie rozšířili talentovaní dorostenci, většina z nich už do A-týmu nakoukla v uplynulé sezóně a letos by se tak měli začít prosazovat ještě výrazněji. Jedním ze čtveřice mladíků je Miroslav Šálený (kromě něj ještě Tomáš Houska, David Maruška a Jan Mezera), který minulý ročník strávil na hostování v Lomnici nad Lužnicí. „Míra se mi moc líbí, dokonce jsem se rozhodl jej zařadit na oficiální soupisku pro nový ročník, kam se uvádí jedenáct hráčů,“ chválí devatenáctiletého středopolaře trenér Petr Novotný.

 

Těsně před startem nového ročníku ulovila Olympie ještě posilu z Dolního Bukovska – Radima Kokeše. Jedenadvacetiletý syn slavného otce (Radim Kokeš starší dokonce v devadesátých letech krátce i v Olympii působil) se v loňské sezóně Olympii dvakrát postavil v dresu Dolního Bukovska a už tehdy svými výkony zaujal. Navíc na něj pozitivní reference přinesl trenér Petr Novotný.

„Chceme hrát opět na čele a bavit naším fotbalem týnské fanoušky. Abychom tento cíl splnili, potřebujeme široký kádr, abychom byli konkurenceschopní i v případě zranění. Radim Kokeš přinese fotbalovou kvalitu a zvýší zdravou konkurenci v kabině. Jednání s Dolním Bukovskem proběhla rychle a myslím, že obě strany musí být spokojené,“ hodnotí transfer předseda Jiříček.

 

Letní příprava se Olympii herně poměrně vydařila, výsledky byly ale vinou slabé střelecké produktivity jen průměrné. Poslední test se ale Olympii střelecky nadmíru vydařil, Větřní rozstřílela 6 brankami!

„Věřím, že to bylo pozitivní znamení a že do sezóny vletíme v dobré formě,“ nemůže se dočkat sobotního startu trenér Petr Novotný.

 

Výsledky A-týmu FK Olympie v letní přípravě 2014:

 

FK Olympie A-tým - Kamenný Újezd 1:0 (Štos)

FK Olympie A-tým -  Velešín 2:3 (Vařil, Mezera)

 

Turnaj v Dolním Bukovsku:

FK Olympie A-tým - SK Ševětín 1:0 (Štos)

FK Olympie A-tým - Dolní Bukovsko 1:2 (Houska)

 

Memoriál Ladislava Světela:

FK Olympie A-tým - Slavia ČB 0:1

FK Olympie A-tým - SK Viktoria Štěrboholy 4:2 (Štos 2, Klička, Vařil)

 

FK Olympie A-tým -  Větřní 6:2 (Štos 2, Plojhar 2, Mravec, Pomije)

 

střelci: Štos 6, Plojhar 2, Vařil 2, Mezera, Houska, Klička, Mravec, Pomije

 

 

Sezóna začíná A-týmu na domácím stadionu již tuto sobotu16. srpna v 17:00.
Soupeřem FK Olympie bude TJ Hradiště. Přijďte naše hráče podpořit!