V generálce si Olympie s chutí zastřílela, Větřní nadělila šest gólů

13.08.2014 06:40

 

Týnská Olympie měla poslední víkend na to, aby doladila veškeré nedostatky v herním projevu před vypuknutím samotných bojů v mistrovských utkáních. Na generálku před sezónou si pozvala soupeře z Větřní, kterému se podařilo v minulé sezóně postoupit do stejné soutěže, jakou hraje domácí Olympie – tedy do I.A třídy. Tento zápas musel mít speciální náboj pro Jana Skoka v dresu hostujícího mančaftu, poněvadž dlouhá léta působil právě v týnském dresu a před lety byl také u postupu Olympie z I.A třídy do krajského přeboru.

Nyní už přejděme k samotnému zápasu. Začátek přinesl poměrně rychlé tempo od obou mužstev. Zvláště krajní záložníci hostujícího celku ukázali, že by domácí obranu mohli pěkně provětrat. Jejich rychlost a přímočarost se ukázala hned záhy, a to dokonce gólově. Na pár přihrávek dokázali přejít přes celé hřiště, krajní záložník předložil svému kolegovi finální přihrávku přesně do běhu mezi dva domácí obránce a ten už si dokázal přesnou ranou poradit s domácím brankářem Cihlou – 0:1. Postupem času týnská Olympie ale začínala čím dál tím více přebírat otěže zápasu, a tím přibývaly také její gólové šance. Tlak vygradoval vyrovnávacím gólem, o který se skvělou individuální akcí postaral Jakub Plojhar. Po levé straně hřiště dokázal pláchnout všem obráncům, kteří mu stáli v cestě, a nakonec naservíroval balón Lukáši Mravcovi, který neměl sebemenší problém uklidit míč do odkryté svatyně – 1:1. O několik minut později došlo k velmi podobné situaci. Na levé straně dostal míč ideálně do běhu Miroslav Šálený a svou přesnou přízemní přihrávkou do vápna dokázal najít naběhnuvšího Jakuba Plojhara, který poslal Olympii do vedení – 2:1. To ovšem nebylo od Olympie do konce poločasu vše. Po další domácí útočné akci se dostal ke střele Radim Štos. Trefil pouze brankovou konstrukci, ale pozorný Plojhar dokázal odražený míč uklidit do brány a přivést tak Olympii do dvoubrankového vedení – 3:1. Štěstěna se nakonec ale přece jenom přiklonila i na kopačky Radima Štose, kdy dokázal zužitkovat centr do vápna a uklidil míč do sítě – 4:1.

Do druhého poločasu nastoupila Olympie oproti první půli s pozměněnou sestavou. A možná právě tyto změny zapříčinily zmatky v domácí obraně, čehož Větřní dokázalo dokonale využít a snížilo tak stav na 4:2. Olympii ovšem kontaktní gól příliš nerozhodil, spíše naopak. I nadále si vytvářela mnoho brankových příležitostí a bylo otázkou času, kdy další šance dokáže přetavit v gól. Je nutné podotknout, že s přibývajícím časem hosté už nebyli tak aktivní a nebezpeční jako v prvním poločase a bylo znát, že jim postupně docházejí síly. A tak přišel s trochou nadsázky očekávaný pátý gól Olympie. Po přímém kopu Lukáše Mravce dokázal hlavou přesně zamířit Tomáš Pomije. Míč se od břevna odrazil do láhve s pitím a následně ven z brány. Inkriminovaná situace ovšem skončila gólem, jelikož láhev již ležela za brankovou čarou – 5:2. Poslední hřebíček do rakve, tedy poslední šestý gól, zatloukl Radim Štos. Ten si po přečíslení dokázal ideálně zpracovat přihrávku od Josefa Broma, následně se zorientoval ve vápně a pak chladnokrevně překonal hostujícího brankáře – 6:2. K vidění byla ještě spousta dalších šancí, které lze označit za šance gólové, skóre ovšem už ani jeden tým nezměnil.

Domácí Olympie se dokázala v generálce konečně pořádně prosadit gólově. Až na dvě chyby v defenzivě hosty z Větřní prakticky k ničemu vážnějšímu nepustila. Tento víkend ji čeká ale ostrý start na domácím hřišti s Hradištěm. Vstoupí Olympie s novým trenérem do nové sezóny vítězně?

 

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Větřní 6:2 (4:1)

Branky FK Olympie: Štos 2, Plojhar 2, Mravec, Pomije

Sestava FK Olympie: Cihla - Vařil (45. Lukeš), Šonka, Pomije, Meidl (45. Šálený Mich.) - Mravec, Klička (45. Houska), Brom Jos., Šálený Mir. - Štos, Plojhar (45. Kníže)