Tři body zůstávají v Týně, Olympie porazila Vacov 2:1

25.08.2014 12:34

Dobrou hodinu odolával zodpovědně hrající Vacov nájezdům týnské ofenzívy. Nakonec se však přeci jenom podařilo FK Olympii najít klíč od vacovské obrany a domácí tak mohou slavit zasloužené vítězství.

            Do zápasu vstupovala obě mužstva povzbuzená výhrami z prvního kola soutěže, přesto sebevědomější před zápasem mohli být právě Týňáci. Mužstvo z Vacova se potýkalo s nedostatkem hráčů, údajně se mu ze zdravotních či pracovních důvodů omluvilo pět hráčů. Právě proto měl trenér na lavičce na výběr pouze ze dvou náhradníků, z toho ten mladší byl dokonce ročník narození 1999. Trenér FK Olympie Novotný také musel zasáhnout do sestavy z minulého kola kvůli zdravotním problémům ovšem ne tak radikálním způsobem, nemocného Miroslava Šáleného nahradil Miroslav Boček.

            Již od počátku zápasu bylo nad míru jasné, jakým způsobem se bude hra odvíjet. FK Olympie diktovala tempo hry, převážnou většinu času držela míč na svých kopačkách a snažila se proniknout do precizně organizované vacovské defenzívy. Týňáci si vytvořili několik možností, ovšem na první velkou šanci se muselo čekat až do 22. minuty. To poslal Klička z levé strany milimetrově přesný centr na aktivně hrajícího Mravce, ten ale z malého vápna orazítkoval pouze tyč. Díky tomu drželi Vacovští po prvním poločase bezbrankovou remízu.

            Ve druhém poločase Olympie hru zpřesnila a rázem se z možností stávaly šance. Už ve 47. minutě pronikl do šestnáctky hostů agilní Plojhar, naservíroval příhrávku na útočníka Štose, ten však osamocen před brankářem bránu přestřelil. „Nevěděl jsem, že jsem tam úplně sám a proto jsem zakončoval z první, míč mi ale těsně před střelou skočil a já ho poslal moc nahoru“ hodnotil neproměněnou šanci Štos. V 60. minutě se však Štos ocitl v podobné situaci opět sám před brankářem a nahrávku od Mravce tentokrát ve skluzu dokázal usměrnit do sítě – 1:0. Hned za dvě minuty se skóre měnilo znovu, hráč zápasu Mravec se z nahrávače změnil v exekutora a svůj chytrý obstřel poslal nechytatelně do šibenice – 2:0. Vacov už stačil v 81. minutě pouze snížit na 2:1, když se k odraženému míči po standardní situaci dostal obránce Mls a zblízka prostřelil brankáře Vachutu. To byla po hříchu jediná šance SK Vacov v celém zápase, a proto si Olympie již výhru pohlídala a i nadále figuruje na první příčce I. A třídy.

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Vacov 2:1 (0:0)

Branky: 60. Štos, 62. Mravec – 81. Mls

Rozhodčí: Kříž – Nedvěd, Hynek

ŽK: 1:1, 147 diváků

Sestava FK Olympie: Vachuta – Vařil (68. Kokeš), Šonka, Pomije, Meidl – Mravec (77. Houska), Jos. Brom, Boček (53. Kníže), Klička (82. Šálený) – Plojhar, Štos (88. Lukeš)