Totální destrukce! Olympie rozstřílela Olešník půltuctem branek!

02.06.2014 08:53

 

Mělo to být vyhrocené derby. Bitva, v níž se mělo jiskřit od začátku do samého konce. Vždyť Olešník dělí od Týna nad Vltavou jen 17 km a před tímto kolem 5 bodů v tabulce. Místo vyrovnaného dramatu a boje o 4. místo v I.A třídě však diváci viděli exhibici na jednu bránu, Olympie Olešník doslova zesměšnila.

Poprvé mohl domácí celek inkasovat už ve 4. minutě, hlavička Josefa Broma ale pouze rozezvučela břevno. I tak ovšem gólové čekání netrvalo dlouho, v 9. minutě napřáhl z 20 metrů Mravec a jeho bomba pod břevno zaskočila nejistého domácího brankáře. Olympii po gólu narostlo sebevědomí a soupeři vůbec nepůjčovala míč, kombinačním akcím týnských hráčů domácí jen přihlíželi v roli totálních statistů. V 17. minutě předvedla Olympie akci, za níž by se nemusela stydět ani Barcelona v dobách své největší slávy. Obránce Josef Brom převzal míč, obešel hráče, na pětníku si narazil s Plojharem a placírkou uklidil míč přesně k pravé tyči – 0:2. Olešník kladl prakticky nulový odpor a týnští se tak v poklidu „prokombinovali“ až k poločasové přestávce.

Těžko říct, co se během pauzy mezi poločasy dělo v kabinách obou mužstev. Vypadalo to však, že týnský trenér Švec své svěřence hnal k dalším brankám. Naopak Olešník pokračoval v odevzdaném výkonu a jen přihlížel zdařilým akcím svého soupeře. Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. V 55. minutě Šálený prostrčil balon na Bočka, ten prokličkoval přes několik hráčů a levačkou poslal balon nechytatelně do sítě. O šest minut později byl po průniku Plojhara blízko brance kapitán Olympie Vařil. V gólové šanci sice neuspěl, následně však předložil balon Šálenému a ten do odkryté branky neměl problém skórovat. Oba týnští střelci ve druhé půli – Boček i Šálený - se mohli radovat z první trefy v sezóně.

Domácí poté z ojedinělé akce zaznamenali Šímou čestný gól. Nutno ovšem poznamenat, že jim k brance značně pomohl nepřesný asistent rozhodčího, který neodmával jasný ofsajd… Tato branka ale obraz hry vůbec nezměnila. Olympie dál pokračovala v suverénním výkonu a skóre dál narůstalo. Po kiksu domácího brankáře pohodlně dorazil balon do sítě Houska a poslední slovo měl dorostenec David Maruška, jemuž míč naservíroval do prázdné brány Radim Štos. Pro Davida Marušku, jenž se na trávníku potkal se svým starším bratrem Janem, to byla premiérová trefa v dresu A-mužstva. Radost z utkání tak musel mít i týmový pokladník…

Ostatně radost museli mít úplně všichni, kdo fandí týnskému fotbalu. Brilantní výkon vyšperkovaný půltuctem branek musel uspokojit i nejnáročnějšího fanouška. Závěr připomínal exhibici, domácí by se asi nejraději zahrabali do země. Týnští navíc dokázali ze hřiště vymazat svého podzimního spoluhráče Luboše Červenku, který kabinu Olympie v zimě opouštěl za kontroverzních okolností. Některým příznivcům v Týně Červenka scházel (v anketě jeho odchod vybrali jako hlavní událost zimy), hráči FK Olympie všem kritikům však jasně vzkázali: Jde nám to i bez něj! A jak jste viděli v Olešníku, jde nám to skvěle!

 

 

FK Olešník – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:6 (0:2)

Branky: 71. M. Šíma – 9. Mravec,17.  Jos. Brom, 55. Boček, 61. Šálený, 75. Houska, 87. D. Maruška

80 diváků (z toho minimálně 40 z Týna)

Sestava FK Olympie: Vachuta – Jos. Brom, Pomije, Šonka, Meidl – Kníže (72. J. Maruška), Boček (70. Houska), Mravec, Šálený – Vařil (75. Štos), Plojhar (80. D. Maruška)

 

Josef Brom oslavuje svůj povedený gól do sítě Olešníka. Olympie se takto radovala celkem šestkrát!