Také béčko o víkendu startuje novou sezónu, v neděli začíná doma.

15.08.2017 14:38

Po značných peripetiích, ke kterým se snad ani není třeba více vracet, se béčko začalo připravovat na NOVOU sezónu. Slovo NOVOU zdůrazňujeme záměrně, béčko skutečně čeká začátek nové éry. Po minulé sezóně skončil dlouholetý vedoucí mužstva a trenér Jiří Klička, navíc béčko znovu čekají boje jen ve III. třídě, když na jaře nedokázalo zachránit okresní přebor.

Přípravu zahájil B-tým pod vedením nového trenéra Martina Adámka, který však po 3 týdnech své angažmá ukončil. "Tréninková morálka byla slabá, na trénink přišlo maximálně 6 hráčů. Na můj poslední trénink se dostavili jen 4 hráči, což jsem nemohl akceptovat a vyvodil jsem z toho důsledky," shrnuje Martin Adámek své krátké působení.

Mužstvo převzal navrátilec k béčku Martin Klička, který měl původně v plánu skončit spolu se svým starším bratrem Jiřím po minulé sezóně. "Osud béčka mi nebyl a nebude lhostejný. Nejprve jsem Martinu Adámkovi slíbil určitou výpomoc, nakonec po jeho odchodu jsem se týmu chopil naplno. Věřím, že jsme se v rámci možností dokázali na novou sezónu připravit," vysvětluje svůj návrat k mužstvu Martin Klička, jemuž bude v roli hrajícího asistenta pomáhat Jan Maruška. "Navíc je v jednání ještě jeden člen realizačního týmu, který dlouhé roky za Olympii kopal, a bude mít tak hráčům určitě co říct," nechce zatím prozrazovat detaily Martin Klička.

Béčko sehrálo turnaj v Kolodějích, kde po vítězství nad Chrášťanami došlo do finále. Tam už Týňáci nestačili na Číčenice. "Přejeli nás jak vlak Bartošovou," glosoval porážku v narážce na velké čičenické železniční nádraží hráč béčka Lukáš Nikl.

Po turnaji si béčko svou formu otestovalo také ve dvou přípravných utkáních. V Milenovicích Olympie těsně podlehla domácímu účastníkovi píseckého okresního přeboru. "Inkasovali jsme už v první minutě, poté jsme domácí už nepustili do prakticky žádné šance. Sami jsme měli spousty příležitostí srovnat a zápas vyhrát, naše zakončení ovšem bylo bohužel žalostné. Nicméně předvedený výkon a kombinační hra mě potěšily," hodnotil zápas Martin Klička.

Poslední předsezónní test přišel týden před prvním mistrákem - béčko nastoupilo v Březnici proti tradičnímu rivalovi. Březnice, jak tomu většinou v letních přípravných duelech bývá, byla nad síly Olympie a rozdrtila ji poměrem 6:1. Jedinou branku zaznamenal s noblesou sobě vlastní Daniel Brom. Olympie několik gólů Březnici nabídla zbytečnými kiksy, v ofenzivní činnosti zase předvedla mizernou produktivitu. "Náš výkon nebyl žádná sláva, Březnice je však silný tým, který svou kvalitou bezesporu převyšuje úroveň III. třídy," nedělal z porážky tragédii Martin Klička.

I on však velmi dobře ví, že v neděli se Olympie musí zlepšit, aby do nové sezóny vykročila úspěšně. B-tým Sedlece se na první pohled jeví jako ideální soupeř na úvod, Olympie však musí k utkání přistoupit s maximální zodpovědností. Hráčů by měl být dostatek, v neděli v Březnici měl Martin Klička k dispozici 5 náhradníků. "Zranil se Dan Brom, nedohrál také Vlasta Švík a Lukáš Sekyra. Snad se kluci dají dohromady a začneme sezónu tříbodově," zůstává trenér bojovně naladěný.

Buďte u toho - první mistrovský zápas nové sezóny 2017/2018 na stadionu FK Olympie startuje v neděli 20. srpna v 17:00!