Starší přípravka FK Olympie zahájila jarní část sezóny

28.04.2014 07:50

Dne 23.4.2014 sehrála své první jarní utkání také starší přípravka FK Olympie. Ke svému zápasu zajížděla do Českých Budějovic, kde je čekalo místní SKP. Byl to souboj nelehký, ale mladíci týnského FK do zápasu vlétli s elánem a nadšením. Hosté šli do vedení a drželi ho skoro celý poločas. Ve druhém poločase jim ale bohužel došly síly a soupeř naplno využil výhody střídání. Zápas skončil pro hosty z Týna až moc krutým výsledkem - porážkou 19:5.

 

Trenér Pavel Vařil utkání zhodnotil takto:

"Zápas jsem čekal hodně těžký. Ne že bych se bál soupeře, ale když jsem dával dohromady mužstvo, tak se mi spousta dětí omlouvala. Ten má koncert, ten má rybářský lístek, ten má hudebku, ten si myslel, že je sraz ve čtyři hodiny atd. Takže to nakonec dopadlo tak, že jsme na zápas měli jet bez hráče na střídání. Nakonec musím poděkovat Honzovi Meidlovi, protože mi pustil Patrika Vařila, který měl hrát za mladší přípravku proti Temelínu (nakonec se to ukázalo pro něj jako velké oslabení, protože s Temelínem prohráli a jak Honza říkal, Patrik mu moc chyběl). Ale aspoň víme, pro koho je ten fotbal důležitý a pro koho to je jen něco, kam se jen může přijít, oni to přece nějak dají dohromady. 

Ale už k zápasu... Ten bych rozdělil na dvě části . Část první, kdy jsme měli síly a část druhou, kdy nám síly došly. V té první jsme soupeře přehrávali a vedli jsme, výborně chytal brankář a my jsme domácí docela trápili. Poté nám síly začaly docházet, a jelikož jsme měli jen jedno střídání a soupeř střídal dvě pětky, tak nás zákonitě začal přehrávat. Druhý poločas byl z naší strany spíš už jen o tom, kolik dostaneme, protože v docela velkém vedru jsme nedokázali už vůbec nic. Takže to nakonec dopadlo porážkou 19:5, která je pro nás až moc krutá. Chtěl bych klukům poděkovat za zápas a za to, jak bojovali. Martin s Kryštofem nás drželi nad vodou, jak to šlo. Mates Kubík v bráně byl výborný. Můj kluk to zvládnul taky výborně, nerad ho chválím, ale poslední dobou hraje docela dobře jak za nás, tak i za ml. přípravku. Škoda, že mu tam něco nespadlo, ale je to přeci jen můj syn, tak co bych chtěl :-) Další kluci David Hejda a Tomáš Kalina byli na prvním zápase, ale zvládli to moc dobře a vidím v nich velký potenciál. Hlavně chci říct Davidovi a Tomášovi, ať chodí dál a nic si z této porážky nedělají, budou se jenom zlepšovat. Takže tenhle zápas hodnotím hodně kladně. Ukázal nám, kdo a jak přistupuje k fotbalu, na kom to musíme stavět a s kým a jak počítat. Také ukázal, na čem musíme při trénincích hlavně zapracovat."

 

SKP České Budějovice vs. FK Olympie Týn nad Vltavou 19:5

Branky za Olympii: Černý Martin 3x, Klein Kryštof 2x,

Sestava Olympie: Kubík Matyáš - Michálek Ondřej, Vařil Patrik, Klein Kryštof, Černý Martin, Hejda David, Kalina Tomáš

 

Vedoucí mužstva: Maruška Jan

Trenér: Vařil Pavel

Fanoušci: maminka Tomáše Kaliny, děda Tomáše Kaliny, tatínek Martina Černého, děda a babička Matyáše Kubíka