Starší přípravka FK Olympie slavila na prvního máje vítězství!

06.05.2014 17:07

První májový den měla před sebou své první domácí utkání starší přípravka FK Olympie. Týnští mladíci chtěli navázat na dopoledne hrající žáky a také zvítězit. Překážkou měl být tým z Bavorovic. Utkání mělo jasného favorita a tím byli domácí. Hráči Olympie se také do svého protivníka hned od začátku utkání zakousli a jen jejich střelecká nemohoucnost dala hostům šanci na nějaký úspěch. Hosté se dostali do vedení 2:0. Na mladé týnské kluky to ovšem zapůsobilo jako mávání červenou muletou před očima rozzuřeného býka. Od tohoto momentu už začali předvádět nátlakový fotbal a jen někdy až neuvěřitelná střelecká impotence nedovolovala Olympii uskočit do většího trháku. Po přestávce byl na hřišti už jen jeden tým a domácí nakonec zaslouženě vyhráli 12:4. Utkání se hrálo před nádhernou diváckou kulisou, o kterou se staral fanclub vedený klanem Kalinů.

 

Hodnocení trenéra Pavla Vařila:

"Zápasu jsem se trochu bál, protože jsem nevěděl, v jakém stavu budu mít mužstvo po čarodějnicích. Kluci se ovšem ukázali jako zodpovědní a všichni poctivě dodrželi životosprávu. Ale už k zápasu od začátku bylo jasný, že půjde o dobývání branky Bavorovic. Kluci se mi líbili, ale to neproměňování šancí nás mohlo stát hodně. Nakonec jsme se rozstříleli a zápas skončil 12:4. Což je pro hosty ještě přijatelné. Je jen škoda, že neproměníme víc šancí. Kluků nechyběla bojovnost, nasazení ani chuť hrát. Za což je třeba jim poděkovat. Kryštof s Martinem měli v nohách zápas za žáky a zvládli to opět výborně. Ještě bych chtěl pochválit Toma Kalinu, ten hrál svůj druhý zápas a hrál  výborně, bojoval, útočil. Jen tak dál Tome! Ještě bych chtěl říct, že tu jsou kluci, kteří moc netrénují a v zápase je to hodně znát. Proto chci apelovat! Bez tréninku to nejde! Je třeba chodit na tréninky! Jinak chci ale poděkovat všem klukům, hráli dobře. Byla tam samozřejmě nějaká hluchá místa, ale jsou to ještě malí kluci. Na závěr mi dovolte poděkovat fanclubu pod vedením klanu Kalinů. Bylo to super, už teď se kluci těší na příští zápas, který odehrajeme opět doma 8.5. od 17.00 s Borkem."

 

 

 

FK Olympie Týn nad Vltavou vs. Bavorovice 12:4

Branky za Olympii: Černý Martin 4x, Klein Kryštof 3x, Novák Jakub 2x, Proksch Adam 2x, Náprstek Vojtěch 1x

Sestava Olympie: Kubík Matyáš, Michálek Ondřej, Vařil Patrik, Klein Kryštof, Černý Martin, Novák Jakub, Kalina Tomáš, Zámečník Martin, Proksch Adam, Náprstek Vojtěch

 

Vedoucí mužstva: Maruška Jan

Trenér: Vařil Pavel

Fanoušci: Fanclub Tomáše Kaliny a ostatní rodiče