Starší přípravka FK Olympie má za sebou náročný "týnský" týden

30.05.2014 07:48

Během posledních dní měla velice napilno starší přípravka FK Olympie. Leckdo si mohl myslet, že už má snad své zápasy za sebou, ale zdání klame. Ostatně posuďte sami. 15.5. turnaj o pohár Temelínek (3 zápasy), 16.5. mistrovské utkání v Českých Budějovicích se Čtyřmi Dvory, 19.5. mistrovské utkání s Dřítní a 22.5. mistrovské utkání s Nemanicemi. Ve všech utkáních se týnští mladíci rozhodně neztratili. I když mají z těchto zápasů zápornou bilanci, je potřeba uznat jejich snahu a ochotu na sobě pracovat.

 

Takto hodnotil nabitý program starší přípravky její trenér Pavel Vařil:

"Nevím, jak tento týden přesně pojmenovat. Nabízelo se anglický, ale jelikož jsme sehráli ještě víc zápasů než v běžném anglickém týdnu, tak jsme ho s Márou pojmenovali týnský týden :-) Ale teď už vážně. Na Temelínkách to bylo pěkné, kluci sehráli tři pěkné zápasy. S Pískem jsme prohráli sice 6:0, ale mohli jsme sami dát určitě 3-4 góly. Zápasy s Dřítní a LOKO ČB skončily oba smolně 1:0. Celkově si myslím, že jsme to neodehráli moc špatně. K mistrovským zápasům: Čtyrák super, Dříteň hrůza a Nemanice něco mezi. Na Čtyráku jsme vyhráli a i výkon byl docela dobrý. S Dřítní jsme prohráli 16:5 tam není co hodnotit. A s Nemanicemi to bylo přesně mezi, první půlka strašná a druhá už byla podle mých představ. Celkově musím klukům poděkovat za to, jak to zvládli. Bylo to náročné, ale je třeba říct, že jediné, co mě trápí, jsou věci ne až tak se týkající fotbalu ale věci kolem...

Někteří rodiče stále nenechají své syny ani obléct samotné, natož aby se vyvarovali nějakých pořvávání na ně. Jeden příklad za všechny: já jako trenér řeknu Kryštofovi, aby kopal rohy na zadní tyč na Martina. V první zápase jsme z toho dali gól a tifosi chválí, jak to bylo super. Ve druhém zápase ho jednou překopnul a jeden nejmenovaný otec (ne Kryštofův) na něj z tribuny začne doslova řvát jak to kope! Já jsem trenér, já jsem mu to řekl a on to tak udělá. Já řeknu nevadí to se stane. Proč on na něj za to řve? Proč? Z jakého důvodu? Co si má ten kluk myslet? Nechápu to, je to furt dokola. Místo toho, aby povzbudil kluky, jako to dělá legendární klan Kalinů, na ně jenom ječí. Od toho jsem tu já. A jestli se někomu nelíbí, jak to dělám, ať mi to řekne.

 

Už po několikáté říkám: NECHTE TRÉNOVÁNÍ NA MNĚ. POVZBUZUJTE KLUKY, ALE NEŘVĚTE NA NĚ JAKÉKOLIV POKYNY, OD TOHO TAM JSEM JEN JÁ! DĚKUJI.

U Honzy Meidla v mladší přípravce to funguje a u mě ne! Nechápu to. Přivedu kluka do šatny a jdu na tribunu se koukat. Kluk se oblékne snad sám, tkaničky si taky snad umí zavázat a když ne, tak jim je zavážeme my. A jdu se koukat. Můj kluk, když jde hrát k Honzovi, taky na něj neřvu, ať běží tam a ať si hlídá toho a toho. Od toho je tam Honza.

 

Oni si někteří otcové myslí, že když si někde něco říkají, jak to já dělám na h...., tak že se to nedozvím. Ti samí otcové také říkají, jak by se mělo víc trénovat, víc běhat atd. A když udělám trénink navíc, jejich synáčkové bohužel nemůžou. Já vím, mají jiné koníčky, chápu. Tak ať ale s prominutím drží víme všichni co!

Jeden nový kluk si vezme na prvním zápase dres s nějakým číslem a když na další zápas přijde syn jednoho z otců, tak se tam dozvíme, že s tím číslem hrál jeho syn, tak se ten nový kluk (ještě že je rozumný) vzdá toho čísla. My ale víme, že s tím číslem hrál celou sezonu někdo úplně jiný a ne jeho syn. A to je jen zlomek toho, co mě štve. Řeší se kraviny. Není to přeci jedno jaké mají číslo? A když chtějí nějaké jiné, nechme to na nich, ať si to domluví.

Taky se ke mně doneslo, že ty samé otce štvalo to, že můj syn hrál na Čtyráku skoro celý první poločas bez střídání. Nechte mě to vysvětlit. 

Důvod byl ten, že byl do té doby na každém tréninku a chodil i na tréninky s žáky. Tak jsem to zohlednil. Měl to za odměnu! Jestli je to na něm vidět nebo ne, to je úplně jedno. A tak to mají u mě všichni - ti, co trénují, mají přednost. Je mi jedno, jestli je tenhle kluk tak nebo tak dobrej, chci, aby se kluci naučili chodit na tréninky. Protože tréninky je naučí nejvíc. Zápas už je jen obraz tréninků. Když trénuje pět dětí, není to úplně optimální.

 

Promiňte mi, že to musím říct takto do médií, ale mě to taky nikdo neřekl do očí. Jenom se na mě háže špína za mými zády a to mě štve.

 

Jinak klukům ještě jednou děkuju, jak zvládli ty náročné zápasy. Bylo to super! Vy jste super! Nenechte se klamat. Jen tak dál klucí. Trénovat a trénovat!"

 

Na závěr výsledky zápasů:

 

O pohár Temelínek:

 

FK Olympie Týn nad Vltavou vs. Písek 0:6

FK Olympie Týn nad Vltavou vs. Dříteň 0:1

FK Olympie Týn nad Vltavou vs. LOKO ČB 0:1

 

Mistrovská utkání:

 

SK Čtyři Dvory České Budějovice vs. FK Olympie Týn nad Vltavou 8:12

Branky za Olympii: Černý Martin 5x, Klein Kryštof 2x, Kalina Tomáš 3x, Vařil Patrik 1x

Sestava Olympie: Kubík Matyáš, Michálek Ondřej, Vařil Patrik, Klein Kryštof, Černý Martin, Kalina Tomáš, Herza Jiří, Zámečník Martin, Novák Jakub

Vedoucí mužstva: Maruška Jan

Trenér: Vařil Pavel

Fanoušci: maminka Tomáše Kaliny, tatínek Martina Černého, rodina Matyáše Kubíka

 

FK Olympie Týn nad Vltavou vs. Dříteň 5:16

Branky za Olympii: Černý Martin 1x, Klein Kryštof 3x, Herza Jiří 1x

Sestava Olympie: Kubík Matyáš, Michálek Ondřej, Vařil Patrik, Klein Kryštof, Černý Martin, Novák Jakub, Kalina Tomáš, Zámečník Martin, Proksch Adam, Herza Jiří

Vedoucí mužstva: Maruška Jan

Trenér: Vařil Pavel

Fanoušci: Fanclub Tomáše Kaliny a ostatní rodiče kluků

 

FK Olympie Týn nad Vltavou vs. Nemanice 8:10

Branky za Olympii: Černý Martin 5x, Klein Kryštof 2x, Náprstek Vojtěch 1x

Sestava Olympie: Kubík Matyáš, Michálek Ondřej, Vařil Patrik, Klein Kryštof, Černý Martin, Novák Jakub, Kalina Tomáš, Zámečník Martin, Herza Jiří, Náprstek Vojtěch, Hejda David

Vedoucí mužstva: Maruška Jan

Trenér: Vařil Pavel

Fanoušci: Fanclub Tomáše Kaliny a ostatní rodiče kluků