ROZHOVOR: S Olympií se po 3,5 letech loučí trenér Mareš

19.11.2023 17:17

Rozhovor s končícím trenérem Marešem.

 

Máme za sebou podzimní část. Olympie je průběžně až na 12. místě se ziskem 14 bodů. Takové postavení jste si před sezónou asi nepředstavovali. Kde byl problém?

Ano skončili jsme na 12. místě, a abych popravdě řekl, takové umístění jsem si určitě nepředstavoval, ale takový je fotbal. Myslím si, že hlavní problém byl především v tom, že jsme směrem dopředu neměli střelce, který by to vzal na sebe. Ztráta Dumbrovského, Maitaka, Štose a zranění Housky se ukázala jako zásadní.

Tým se potýkal s častými zraněními, ale také v létě přišli 4 noví hráči. Bylo znát na hřišti, že je tým nesehraný?

Přišli 4 noví hráči Gondek, Gutwirth, Podhradský, Pícha. U těch prvních dvou obavy nemám, myslím si, že jejich čas ještě přijde, přeci jenom jsou to mladí hráči, kteří budou potřebovat nějaký ten čas. Skok z dorosteneckého fotbalu je velký. Podhradský u toho jsem popravdě čekal mnohem víc, myslím si,
že ten se nenacházel v optimální formě. Pícha by určitě přínos byl, ale zranění jej vyřadilo až do konce sezony.

V několika zápasech ztratila Olympie i dvoubrankové vedení. Čemu to přičítáte?

Máš pravdu, sám tomu nerozumím, ztratili jsme zbytečně body jak s Mirovicemi, tak s Jankovem. Pokaždé jsme vedli 2:0 ale nedokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce. Myslím si, že jsme byli lepším mužstvem a kdybychom proměňovali šance, tak jsme ty zápasy zvládli.

Obecně Olympii trápila koncovka, pouhých 18 vstřelených gólů je toho důkazem. Chyběl vám oproti minulým sezónám střelec?

Střelec nám chyběl, tam vidím hlavní příčinu. My jsme skoro ve všech zápasech horším týmem nebyli, ale nedávali jsme branky, a to hráče sráželo.

Po dohodě s vedením klubu po podzimu u týmu končíte. Máte za sebou 3,5 roku v Olympii. Jak na své angažmá budete vzpomínat? V prvních dvou sezónách se Olympii podařilo skončit na krásném 6. místě a posunout historickou hranici získaných bodů!

Chtěl jsem skončit už po uplynulé sezoně. Nakonec jsme se s vedením domluvili na pokračování, ale teď už to opravdu dál nešlo. Na svoje angažmá určitě nezapomenu, poznal jsem tu spoustu nových tváří a kamarádů. Rád se sem budu vracet a myslím si, že jsem v Týně nezanechal špatný dojem. Třeba se jednou vrátím, kdo ví.