Přípravky Olympie oslavili úspěšný podzim 3D kinem a dokopnou, nyní začínají trénovat v hale

21.11.2013 21:18

Přípravky FK Olympie mají fotbalový podzim zdárně za sebou. Jak přípravka starší, tak i mladší reprezentovala Olympii na jedničku s hvězdičkou, a proto si mladí fotbalisté mohli dopřát zaslouženou odměnu. Minulý pátek se nejprve vypravili do 3D kina Sokolovna na film Méďa Béďa a následně se přesunuli do tribuny, kde pro ně bylo přichystáno občerstvení v podobě párků, limonád a různých laskomin.

Akce se zúčastnila i řada rodičů, někteří z nich dokonce přinesli dobroty vlastní výroby, a tak lze konstatovat, že se závěr sezóny vydařil opravdu náramně. "Kino se klukům moc líbilo, sál byl téměř zaplněn. Celkem se na 3D film přišlo podívat 45 hráčů, jejich rodičů a kamarádů. Následná dokopná v tribuně pak byla pravou sladkou tečkou za povedenou sezónou," zhodnotil rozlučku s fotbalovou sezónou trenér mladší přípravky Jan Meidl.

 

Pojďme se ještě ve stručnosti podívat, jak si nejmladší fotbalisté Olympie na podzim vedli:

 

Starší přípravku vedla v zápasech dvojice zkušených týnských fotbalistů - v roli trenéra působil Pavel Vařil, úlohy vedoucího mužstva se ujal Jan Maruška. Trenérský tandem mohl být po sezóně nadmíru spokojen, starší přípravka totiž v devíti zápasech poznala hořkost porážky pouze jednou jedinkrát - hned v úvodním kole po přestřelce v Dřítni v poměru 15:14. Od té doby šli ale kluci od vítězství k vítězství, zdolali sedm soupeřů a proti Jankovu vyválčili remízu. Výsledná bilance tedy byla: sedm vítězství, jedna remíza, jedna porážka. Celkový zisk 22 bodů vynesl Olympii na skvělé třetí místo, jen o skóre za druhým Jankovem a dva body za šampiony z Dřítně. Na týmu starší přípravky se zcela jistě projevila také skutečnost, že trenéři Vařil a Maruška patří v A-týmu Olympie mezi ofenzivní a střelecky disponované borce. Nikoho tedy snad ani nemůže překvapit, že Olympii zdobí nejlepší útok v soutěži - starší přípravka nastřílela úctyhodných 106 branek!  Nejlepšími kanonýry byly Martin Černý a Kryštof Klein. První jmenovaný se trefil 50x, druhý potom 40x! Branky vstřelili také: Jakub Novák 6, Patrik Vařil 4, Martin Zámečník 3, Adam Proksch 2, Jiří Herza 1. Do hry zasáhli také Ondřej Michálek a Petr Plaňanský, branku potom strážil Matyáš Kubík.

 

Také mladší přípravka měla trenéra takříkajíc z praxe - nejmladší týnské fotbalisty připravoval zkušený obránce A-týmu Jan Meidl mladší, jemuž asistoval Jan Meidl starší. Hráči mladší přípravky sehráli o jeden zápas více než jejich starší kolegové a ani oni se rozhodně nemají za co stydět. Připsali si čtyři vítězství, jednu remízu a pět porážek. Velmi cenná byla zejména výhra 4:1 v derby zápase proti Temelínu. Mužstvo střelecky táhl Ondřej Mach, který zaznamenal 19 branek. Gólovou radost si prožili také: Patrik Vařil 10x, Marek Pešta 6x, Filip Hudeček 4x, Ondřej Voneš 3x, David Klečka 2x a Jakub Dlouhý 1x. Trenér Jan Meidl měl v kádru také Pavla Anděru, Jana Švejdu, Davida Kořenského a brankáře Tomáše Peterku.

 

Podzimní část sice skončila, vůbec to ale neznamená, že by nyní hráči přípravky zaháleli. Naopak, z trávníků se přesouvají do haly, kde je čekají zimní turnaje a průběhu týdne také tréninky. "Trénujeme každou středu a pátek. Ve středu od 16:00 máme tělocvičnu na Hlinkách, v pátek potom trénujeme v 16:00 ve sportovní hale. Fotbalový kolotoč se prostě nezastavuje," usmívá se trenér starší přípravky Pavel Vařil.

 

 

FOTKY z návštěvy kina naleznete zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.619512354757522.1073741856.507700352605390&type=1