Olympie se rozloučila se sezónou prohrou s Hradištěm

18.11.2013 12:09

V domácím utkání proti Hradišti měla týnská Olympie po prohře v Želči výbornou příležitost pro nápravu své reputace a za jistých okolností také pro návrat na vedoucí příčku. O motivaci bylo postaráno také tím, že právě soupeř z Hradiště způsobil Olympii jednu ze dvou dosavadních proher. Bohužel tuto možnost Týnští nevyužili a na jejich konto přibyla prohra třetí.

 

Zápas začala Olympie předpokládaným náporem – po závaru před brankou neuspěli Štos, ani dorážející LukešVařilem. Domácí dokonce už i měli ruce nad hlavou, ale podle pomezního rozhodčího (stojícího ale na úrovni velkého vápna!) míč brankovou čáru nepřešel. Po této šanci se potvrdilo pořekadlo „nedáš – dostaneš“ a Hradiště šlo zásluhou Šafárika do vedení - 0:1.  Poté byli aktivnější opět domácí, ale jejich snaha většinou končila na úrovni velkého vápna. Následně se Hradišti podařilo z druhé akce vstřelit druhý gól, když se Šafárik vymotal s míčem od rohového praporku, předložil spoluhráči a ten centrem našel nehlídaného Pichlíka přesně na hlavu - 0:2.

 

Po bouři v kabině se Týn do druhé půle pustil s odhodláním zápas zdramatizovat a brzy se také radoval ze své první trefy, když Radim Štos vystihl krátkou malou domů, poslal míč před hostující branku, kam si ho do vlastní sítě tečoval hradišťský bek - 1:2. Olympie vycítila šanci na obrat, ale během pár minut opět inkasovala a to dokonce po vlastním rohu – hosté ihned z protiútoku našli dlouhým pasem Šafárika, který prchl všem a nedal Vachutovi šanci – 1:3. Olympie však nesložila zbraně, pokračovala v kombinační hře a vytěžila z ní snížení na 2:3, když odražený balon krásně trefil mladíček Tomáš Houska. Olympii zbývalo ještě 15 minut, tedy dost času alespoň na vyrovnání, ale místo toho dostala z následné akce definitivní K.O. – byl u toho opět Šafárik, který přešel přes 3 protihráče, vybídl nahrávkou spoluhráče ke skórování , tomu střela sjela po nártu a přistála přesně před samotným Pichlíkem - 2:4.

 

Olympie sehrála nešťastný zápas, při kterém vlastní střeleckou nemohoucností a nedůsledností v obraně přišla zbytečně o body. Hradiště předvedlo dokonalou efektivitu v zakončování především díky Šafárikovi, který svými výkony patří do vyšší soutěže.

 

 

Olympie Týn – Hradiště 2:4 (0:2)

Branky: 55. Štos, 70. Houska – 15. a 60. Šafárik, 30. a 75. Pichlík

 

100 diváků

 

Sestava Olympie: Vachuta – Lukeš (63. Šálený), Brom, Šonka, Meidl – Mravec, Boček, Červenka, Houska (76. Bicek) – Vařil, Štos