Olympie prokletí hřiště v Plané nad Lužnicí nezlomila, po půli bylo hotovo

23.04.2014 09:32

V tomto kole vyrazila Olympie na svůj nejméně oblíbený stadion do Plané nad Lužnicí, kde se jí dlouhodobě nedaří – v minulých dvou sezonách zde proti domácím prohráli dvakrát 3:0. Bohužel hned od úvodních minut bylo patrné, že toto prokletí Týn neprolomí ani letos.

Hned první útok domácích ve 3. minutě po sérii chyb uhasil penaltovým zákrokem Vachuta, za což viděl žlutou kartu a plánský exekutor se následně nemýlil – 1:0. V 15. minutě se domácí znovu radovali, když Meidl neuhlídal kolmou přihrávku za obranu a domácí útočník křížnou střelou propálil bezmocného Vachutu – 2:0. Za dalších 10 minut Meidl fauloval v blízkosti hostující šestnáctky a střela z trestného kopu zapadla přesně do šibenice – 3:0. Trenér Švec reagoval střídáním, nicméně ještě do poločasu se Planá prosadila počtvrté, když dlouhý aut do vápna prodloužil dvoumetrový Havel přesně na nohu spoluhráče, který neměl problém zblízka skórovat – 4:0.

V druhé půli se za vydatného deště dostala Olympie konečně ke kombinační hře a s ní přišly i góly. V 60. minutě se z dálky opřel do míče Mravec a gólmanovi na kluzkém terénu propadl míč až do sítě – 4:1. O 10 minut později střílel krásně opět Mravec, domácí brankář dokázal vyrazit pouze k Vařilovi a ten míč uklidil do sítě – 2:4. Zbylých 20 minut se převážně zdržovalo, aniž by za to domácí hráči byli potrestáni. Celkově se rozhodčímu příliš zápas nepovedl – společně se svými pomezními zvládl písknout takové zázraky, jako například ofsajd přímo z odkopu od brankáře... Faktem ale zůstává to, že výkon Olympie byl zejména v prvním poločase ve srovnání se sudími ještě o poznání slabší..

 

Hodnocení trenéra Vladimíra Švece:

"O Plané se nám bude za chvíli snad i zdát, už jsme tam tři roky neudělali ani bod. To, co jsme vytvořili za chyby za dvacet minut, neudělají ani žáci. Za dvacet minut jsme prohrávali 3:0 a byli jsme na ručník. Soupeř jen nakopával balóny a chodil za nimi důrazně. V poločase jsme si řekli, že musíme odvrátit ostudu. Myslím si, že druhý poločas si kluci už odvedli své. Celý druhý poločas jsme měli veliký tlak, ale podařilo se nám pouze snížit na 4:2."

 

Hodnocení obránce Josefa Broma: 

"Prostě se nám vůbec nedařilo, je to škoda.."

 

 

Sokol Planá nad Lužnicí – FK Olympie Týn n. Vlt. 4:2 (4:0)

Branky FK Olympie: 60. Mravec, 70. Vařil

Sestava FK Olympie: Vachuta – Maruška, Brom, Pomije, Meidl (30. Kníže) – Houska (50. Klička), Boček, Mravec, Šálený – Vařil, Štos

 

 

Výkon Olympie v prvním poločase zápasu v Plané nad Lužnicí jako by symbolizovala pozice Lukáše Mravce, byl to prostě totální kolaps...