Olympie potupila Novou Včelnici bůrem

10.09.2019 09:57

Na začátku utkání propadla hostující obrana a do šance se dostal Houska, kdy se sám řítil na bránu, ale zakončil těsně vedle. Hosté si nevěděli rady s vysokým napadáním domácích a jejich útoky končily u půlící čáry. Ani další šance nebyla proměněna. Na Dobalovo přímý kop naskočil Mravec, který ale hlavou mířil jen do tyče. Branky se domácí dočkali až v 19. minutě, když centr Mravce napálil na bránu Dobal, jeho pokus ještě Koudelka vyrazil, ale na dorážku Štose už byl krátký. Chvíli na to po Plojharovo přihrávce šel sám na branku Štos, ale jeho pokus stačil zablokovat obránce. Útočné snažení domácích pokračovalo, ale na penaltě osamocený Mravec hlavičkoval nepřesně. Stoklasovu ránu z voleje zase vyrazil brankář. Olympie se dočkala další branky až ve 41. minutě, kdy se po rohovém kopu ve skrumáži nejlépe zorientoval Vařil a doklepl balon do sítě. Další branka už nepadla a tak se do šaten odcházelo za stavu 2:0.

Olympie kontrolovala své vedení a nepouštěla hosty do žádných akcí. V 50. minutě se odražený míč dostal k Dobalovi, který i s tečí obránce dostal míč do sítě. Střídající Šťastný našel osamoceného Štose, který ale proti Koudelkovi neuspěl. Hostující rozehrávku vystihl Šťastný, předložil míč Štosovi, který tentokrát skóroval. V 79. minutě tak domácí vedli 4:0. Po čtyřech minutách se dostal míč šťastně od obránce k Dobalovi, který zakončil kolem gólmana na 5:0. Šanci nakonec měla i Včelnice, když byl ve vápně faulován Šlapanský, ale Petráš penaltovým pokusem Vachutu neprostřelil. Olympie si tak udržela čisté konto a první místo v tabulce. V dalším kole čeká Novou Včelnici utkání s Hlubokou a Týn nad Vltavou zavítá do Dačic.

 

Jiří Orlíček (trenér): Navázali jsme na výkon v Kovářově. Během prvního poločasu jsme si vytvořili mnoho šancí na vstřelení branky. Úspěšní jsme byli 2x - Štos a Vařil. Druhý poločas jsme pokračovali v dobrém výkonu a skóre jsme navýšili o další tři branky - 2x Dobal,Štos.Na konci zápasu jsme propadli v uspokojení . Někteří hráči dohrávali ala Barcelona (Mravec).Hosté kopali penaltu , kterou brankář Vachuta chytl. Spokojenost s výkonem celého mužstva ( samozřejmě i střídající hráči ). R.Šťastný výborným napadáním připravil Štosovi branku na 4:0.

 

Týn - Nová Včelnice 5:0 (2:0) Dobal 2, Štos 2, Vařil

Vachuta - Houska, Vařil, Brom, Meidl - Boček (61. Šťastný), Dobal, Plojhar (76. Šálený), Mravec - Stoklasa, Štos