Olympie po výhře nad Olešníkem míří do čela tabulky!

03.11.2013 22:33

Minulý týden Olympie vyloupila stadion Bernartic a odvezla si odsud všechny tři body, čímž po zaváhání Želče zúžila její náskok už jen na pouhé dva body. V případě, že by v aktuálním kole Olympie zvítězila a Želeč prohrála na hřišti Hradiště, dostali by se týnští plejeři na samotný vrchol tabulky! Nejdříve museli ale zdolat soupeře houževnatého, bojovného a pro každý tým určitě nepříjemného – Olešník, toho času na 10. místě v tabulce.

Tentokrát nemohl do zápasu naskočit Jan Maruška, který si v předešlém kole přivodil v Bernarticích zranění. Konkrétně laboruje s natažením zadního stehenního svalu a nyní je v péči fyzioteraputů. Ti dělají maximum pro to, aby mohl ještě naskočit do posledních dvou zápasů. Zatím ovšem nad jeho zdravotním stavem visí otazník. Na druhou stranu trenér Švec mohl opět využít služby mladíka Mravce, který se po týdnu uzdravil. Minulý týden Tomáš Houska rozhodl utkání svou skvělou střelou. Svým výkonem přesvědčil trenéra natolik, že dostal důvěru poprvé v kariéře nastoupit v základní sestavě A-týmu.

Úvod zápasu vyšel domácím skvostně. Hýřili aktivitou, vypracovávali si šance, jen branka chyběla k dokonalosti. Zvláště Radim Štos se dostával do velice slibných šancí, své příležitosti ovšem využít nedokázal. Skóre otevřel až uzdravený Lukáš Mravec, který se z přímého kopu trefil opravdu náramně a vymetl olešnickému brankáři šibenici – 1:0. Olympie dále kontrolovala hru a do poločasu se jí podařilo náskok ještě navýšit. Po kombinaci si ve vápně vzal míč Luboš Červenka, proháčkoval se mezi obránci a nakonec si poradil i s brankářem – 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili hosté z Olešníka s poměrně větší aktivitou, ke snížení stavu zápasu to bohužel pro ně však nevedlo. V reakci na to nejmladší člen sestavy Olympie Tomáš Houska zúročil důvěru trenéra a odpověděl krásným gólem. Posunul si míč před vápnem a s přispěním teče olešnického obránce namířil míč do šibenice – 3:0. Když už to vypadalo, že zápas je rozhodnut a bude v klidu dohrán, přišla nepochopitelně nařízená penalta. Tu proměnil Rys a vrátil hosty zpátky do zápasu – 3:1. Olešník ucítil šanci a začal se více tlačit do útoku. Otevřené obrany využil Radim Štos, který při přečíslení vyslal do šance Luboše Červenku a ten lobem dokázal překonat gólmana svým druhým zásahem v zápase – 4:1. Domácí ale nakonec tříbrankový rozdíl udržet nedokázali. Snížení příšlo pár minut před koncem. Po nedůsledném bránění zůstal na hranici vápna osamocený olešnický útočník Dudek, který se otočil s míčem a technickou střelou na zadní tyč dokázal překonat týnského Vachutu. Dvoubrankový rozdíl Olympie do konce zápasu už dokázala udržet a mohla si připsat další cenné vítězství.

Oslavy v šatně byly ještě bouřlivější poté, co se k týmu donesla zpráva o prohře Želče na půdě Hradiště. To znamená jediné! Olympie míří na čelo tabulky a zdá se, že s návratem do krajského přeboru to myslí stále vážně!

 

FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Olešník 4:2 (2:0)
Branky: 41. a 80. Červenka, 25. Mravec, 62. Houska - 70. Rys (pen.), 87. Dudek

142 diváků

Sestava Olympie: Vachuta – Brom J., Šonka, Pomije, Meidl – Houska (75. Šálený), Červenka L., Boček (80. Bicek), Mravec – Vařil, Štos (87. Červenka V.)