Olympie otočila nepříznivé skóre a veze z Bernartic tři body!

27.10.2014 09:24

Týnská Olympie před týdnem zvládla na domácím hřišti souboj s exkrajským Lažištěm. Nyní ji čekal další těžký venkovní zápas, tentokráte v Bernarticích. Tento celek se před duelem nacházel na čtvrté pozici s tříbodovým odstupem na Olympii. Fanoušci tedy mohli očekávat vyrovnaný souboj. Do brány se vrátil po jednozápasovém trestu Jakub Vachuta. Obránce Vařil si ještě odpykává třízápasový trest a mimo hru zůstávají i dlouhodobí marodi Boček a Mravec, jinak měl trenér Petr Novotný k dispozici kompletní kádr.

 

Oba týmy vstoupily do utkání poměrně aktivně. Šance si vytvářeli ale především domácí, kteří hrozili z rychlých brejků. Postupně se ale do hry více dostávala týnská Olympie. Vyšší aktivita také přinesla Olympii vedoucí branku. Po výborně zahraném rohovém kopu trefil Josef Brom hlavou míč přesně na zadní tyč – 0:1. Olympie se ale příliš dlouho z vedení neradovala. Rozhodčí odpískal před hranicí šestnáctky velmi sporný přímý kop a domácí Rakovan dokázal razantní střelou překonat týnského Vachutu – 1:1. Po vyrovnávací brance se Olympie snažila být stále aktivní, nicméně žádnou vážnější brankovou příležitost si nevytvořila. O to větší šok ji čekal v 38. minutě. Po nedorozumění týnské obrany brankář Vachuta fauloval ve vápně domácího útočníka a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil zkušený Mrkáček, Vachuta jeho pokus zneškodnil, ovšem rozhodčí nechal exekuci pokutového kopu opakovat pro velmi diskutabilní vyběhnutí gólmana Vachuty. Druhý pokus už exekutor zvládnul a Bernartice se ujaly vedení – 2:1. Do konce poločasu se už nic podstatného nedělo a do kabiny odcházela týnská Olympie ve velmi rozhořčeném rozpoložení.

Do druhého poločasu vstupovala Olympie s tím, že se pokusí být stále aktivní a především kombinační hrou chtěla otočit nepříznivý stav. To se Olympii poměrně dařilo, ovšem větší šance stále nepřicházely. S větším tlakem se objevovala také větší okénka v defenzívě a tedy větší příležitosti pro domácí, ale s tím si obrana společně s brankářem Vachutou dokázala poradit a do ničeho vážnějšího Bernartice nepouštěla. Aktivita týnských fotbalistů přinesla své ovoce v 56. minutě. Z levé strany přišel míč do vápna, který přeletěl gólmana, a mladík Houska již prakticky z brankové čáry dorazil míč do odkryté brány. Vyrovnávací branka přinesla Olympii větší energii výsledek otočit. Postupem času ale hra nebyla tak plynulá vlivem střídání či častými fauly a to bránilo Olympii dostat se více do hry. Nicméně obrat byl dokonán v minutě sedmaosmdesáté. Ve vápně si pohotově zpracoval míč střídající Mezera, dokázal se uvolnit přes dotírajícího obránce, přiběhnuvší Pomije mu takřka vzal míč z kopačky a nekompromisně napálil míč přesně k tyči.

Týnská Olympie dokázala zvrátit na svou stranu opravdu velmi těžký zápas a připsala si cenné tři body do tabulky. V příštím kole ji čeká ovšem další náročný soupeř. Od 14 hodin se utká na domácím hřišti se sousedním týmem v tabulce – třetím Olešníkem. Speciální náboj tento zápas bude mít pro brankáře Jana Švejdu, který je v Olešníku z Týna na hostování, a Luboše Červenku, který v Týně působil.

 

Sokol Bernartice - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:3 (2:1)

Góly: 26. Rakovan, 38. Mrkáček z pen. - 20. Brom, 56. Houska, 88. Pomije.

Sestava: Vachuta – Meidl, Šonka, Pomije, Šálený Mich. – Kokeš (80. Mezera), Brom Jos., Klička (85. Červenka), Houska (75. Kníže) – Štos (70. Šálený Mir.), Plojhar