Olympie doma udolala Nemanice 3:1

29.04.2019 10:21

Týn nad Vltavou má skvělou střeleckou formu, v posledních dvou utkání vstřelil sedm branek a svůj gólostroj chtěl potvrdit i dnes. V 19.kole přijely na jejich hřiště Nemanice. Ty se dnes potýkaly s problémem, přesněji řečeno s nedostatkem hráčů a tuto situaci řešily pár hodin před zápasem. Tým tak vyrazil k venkovnímu zápasu v o něco slabší a nesehranější sestavě. První poločas byl v režii domácí Olympie. Ta šla do vedení již v 18.minutě kdy po chybě obrany hostí, která doslova namazala přihrávku pro Michala Stejskala a ten poslal domácí do vedení 1:0. Celý poločas domácí tlačili a Nemanice vyčkávaly na chyby a možné protiútoky, ale soustředily se především na kvalitně odvedenou obranou práci. Vyrovnání přinesla 38.minuta zápasu kdy si vzal míč do parády Vlastimil Bašta a svou jízdu zakončil až brankou 1:1. Ačkoliv do konce prvního dějství zbývalo jen pár minut, oba týmy měly ještě stoprocentní šanci strhnout vedení na svou stranu, ale ani jeden ji nevyužil.

Druhý poločas už Nemanice více mluvily do hry, ale převážná většina času se odehrávala ve středu hřiště. Olympie měla i přesto chvilky ve kterých Nemanice zatlačila na svou polovinu. Do vedení se dostali domácí v 76.minutě, kdy Meidl zahrával rohový kop, kde nikým nehlídaný byl připravený Pavel Vařil 2:1. Nemanicím tak v této situaci nezblo nic jiného než se tlačit do útoku, ovšem za cenu otevřenější hry. Hosté si sice šance vypracovali, ale branku jimy příliš neohrozily. Cesta tak byla otevřená pro domácí Olympii, která díky tomu získala mnoho šancí a svůj náskok navýšila. V 87.minutě zakončil svůj slalom Vladimír Dobal a stanovil konečný výsledek 3:1

 

Týn - Nemanice 3:1 (1:1) Stejskal, Vařil, Dobal

 

Kubík - Houska, Boček, Vařil, Meidl - Stejskal (88. Novotný), Dobal, Stoklasa, Červenka - Tomka (68. Dvořák), Mezera (59. Liška)

 

Sestřih zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=CJqKY1-2JHA

 

Jiří Orlíček - trenér: V prvním poločase po Tomkově rohu netrefil Dobal volej do branky. V 18' vystihl Tomka malou domů soupeře a přihrál Stejskalovi do prázdné branky - 1:0. Ve 38' hosté na dvě narážečky vyrovnali na 1:1. Za další minutu našel Stoklasa zpětnou přihrávkou Červenku, který však netrefil branku. Ve druhém poločase hráli hosté na brejky. Po rohu Meidla si na zadní tyči našel míč hlavou Vařil - 2:1. Hosté riskovali a my jsme během deseti minut měli několik 100% šancí (Dvořák 2x, Stoklasa, Stejskal, Dobal ) . V 87' Dobal dokončil slalom v soupeřově trestném území - 3:1. Důležité body k záchraně.
 

SK Nemanice

Jan Sulek - hráč: Dnes jsme na poslední chvíli museli zalarmovat kluky, kteří dlouho nenazuly kopačky. V prvním poločase nás domácí tlačili, ve druhém nás pustili více do hry, ale hrálo se hodně ve středu hřiště. Po druhém inkasovaném gólu jsme se chtěli tlačit více do útoku, ale vyloženou šanci jsme neměli. Hra tak byla otevřenější a domácí přidali ještě jednu branku.

 

zdroj: www.fotbalunas.cz