Nástup s mladší přípravkou přinesl Olympii štěstí, Lažiště přehrála 2:0

21.10.2014 00:38

 

Olympie si ze svého domácího stadionu vybudovala nedobytnou tvrz, v nové sezóně v Týně bodovaly zatím pouze Katovice (remíza 1:1). Ostatní celky odjížděly s prázdnou a výjimku netvořilo nyní ani Lažiště. Domácí Olympie tentokrát položila základní stavební kameny vítězství už v prvním poločase, kdy skórovali Jan Meidl a Radim Štos. Olympii na cestě ke třem bodům nezastavily ani dvě karetní absence – Vachutu v brance zastoupil Valtr, obránce Vařila spolehlivě nahradil Michal Šálený.

 

Utkání s Lažištěm předcházel na týnském stadionu slavnostní úvod. Hráče obou mužstev na trávník přivedla dvaadvacítka malých týnských fotbalistů (včetně jedné fotbalistky) z mladší přípravky. Budoucí hvězdy týnské kopané mohli v základní sestavě Olympie sledovat také svého trenéra Jana Meidla, který jim během utkání názorně přímo na hřišti předvedl, jak se správně fotbal hraje.

Z vyrovnaného úvodu výrazně vybočila snad jen akce z 15. minuty, kdy Miroslav Šálený centrem z levé strany oslovil Štose, ten ovšem hlavičkoval mimo. Přesně po půl hodině hry bylo před brankou Lažiště ještě více rušno – Plojhar po kontaktu s hostujícím obráncem upadl v šestnáctce a rozhodčí Vítek nařídil penaltu. Exekuce se zhostil Jan Meidl a své malé svěřence v hledišti nezklamal. Poslal gólmana na druhou stranu a poslal Olympii do vedení. „Maximálně jsem se soustředil, nechtěl jsem, aby si rodiče mysleli, že jejich děti v přípravce trénuje nějaké kopyto,“ s úsměvem hodnotil svůj úspěšný pokutový kop Jan Meidl.

Ve 43. minutě Jan Meidl ukázal, že malé fotbalisty může učit nejen střelbu, ale také přesné přihrávky. Jeho milimetrový centr přistál na hlavě Radima Štose a nejlepší týnský střelec napodruhé už šancí nepohrdl – 2:0 pro Olympii.

Ani ve druhé půli se hosté z Lažiště nepředvedli jako mužstvo, které by po pádu z krajského přeboru mělo mít ambice na návrat zpět. Ačkoliv doma Lažiště ještě neztratilo ani bod, venku se mu zatím nedaří.

Olympie mohla soupeře dorazit v 74. minutě, Pomije ovšem svou ránu hlavou opřel jen do břevna. Z následného protiútoku se málem prosadili hosté, Fryš však pálil těsně vedle.

Týnským se v závěru naskýtala řada příležitostí k pojištění náskoků, hostům evidentně na těžkém terénu docházely síly. Když ale neskončil míč v síti ani po pěkné rychlé akci po ose Mravec – Plojhar – Štos, svítilo na ukazateli konečné skóre 2:0.

Vítězství domácího celku tak v závěru mohli tleskat nejen hráči mladší přípravky, ale s nimi také další fanoušci, celkem jich na týnský stadion dorazilo velmi slušných 237.

Olympie i nadále drží druhou příčku, nyní ji ale čeká náročný trojboj s týmy z čela tabulky – Týňáky prověří Bernartice, Olešník a Protivín.

 

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Lažiště 2:0 (2:0)

Branky: 30. Meidl z penalty, 43. Štos

rozhodčí: Vítek – Crkva, Albert; ŽK 2:3; 237 diváků

Sestava FK Olympie: Valtr – Mich. Šálený, Pomije, Šonka, Meidl – Kníže (75. Mravec), Jos. Brom, Klička (46. Kokeš), Mir. Šálený (65. Houska) – Plojhar, Štos

 

 

FK Olympie, FK Lažiště a 22 fotbalistů z mladší přípravky Olympie.