Na Slavii bylo rozhodnuto do poločasu

15.10.2019 14:03

Ne úplně ideálnímu povrchu se od začátku dokázali lépe přizpůsobit hráči Olympie, působili kompaktněji a nepřesností na jejich straně bylo minimum. Naopak slávisté nepředváděli výkony z posledních zápasů, kazili jednoduché přihrávky, v soubojích byli nedůrazní a týmový duch zřejmě zůstal v šatně. Poprvé se skóre měnilo v 6. minutě, kdy z první šance udeřili hosté. Na centr z pravé strany si naskočil Štos a s přehledem poslal míč za záda bezmocného brankáře Slavie. Přesně za 10 minut se měnilo skóre podruhé, slávistická ztráta balonu ve středu hřiště měla za následek vysunutí hostujícího Plojhara, jenž v samostatném nájezdu nezaváhal a zvýšil na 0:2. Ve 35. minutě došlo k nedorozumění obránce a brankáře domácích, ti se srazili ve vlastním vápně, vypadlý míč sebral Stoklasa a pohodlně zasunul do prázdné branky. Poslední hřebíček zatloukl do rakve Slavie opět Štos, který zpracoval dlouhý balon a v souboji tváří v tvář s domácím gólmanem opět nezaváhal. O zápasu bylo v této chvíli rozhodnuto. Slávisté v první půli brankáře hostů téměř neohrozili a výsledek odpovídal rozložení sil na hřišti.

Druhý poločas se dohrával spíše z povinnosti, Týn lehce ztratil motivaci, Slavie zpřesnila svou hru a tak se odehrávalo celkem vyrovnaných druhých 45 minut. Šancí bylo na obou stranách již poskrovnu. Hosté zahrozili z brejku, který však domácí ochránce svatyně vychytal. Domácí měli velké šance dvě - první spálil po krásném centru hlavou Bohůnek, druhou střídající Korbel, který vystihl rozehrávku Olympie, postupoval sám na bránu, nicméně si vylámal zuby na nepropustném Vachutovi. Hosté si od Malého jezu odvážejí zcela po zásluze tři body, slávisté jim téměř žádný odpor nekladli, což bylo pro domácí fanoušky velké zklamání. V dalším kole bude Týn hostit Lokomotivu ČB a Slavia České Budějovice zamíří na hřiště Hluboké.

 

Jiří Orlíček (trenér): Do zápasu jsme vstoupili dobře v 6' po centru Housky hlavou skóroval Štos 0:1. V 16' vysunul Stoklasa Plojhara, který navýšil na 0:2.Ve 35' dobře napadal Plojhar - míč šel do souboje , který Štos vyhrál a Stoklasa 0:3. V 37' Plojhar vyhraje další souboj a Štos dává na 0:4. Jedinou šanci v prvním poločase domácím vytvořil Houska , který dal špatnou malou domů, kterou Vachuta vychytal. Ve druhém poločase jsme měli dvě 100% šance - Boček a Meidl neuspěli. V 86' ,,namazal" Dobal domácím do brejku, který však brankář Vachuta vyřešil. Spokojen jsem s výkonem v prvním poločase. Všichni hráči zahráli slušně.

 

Slavia ČB - Týn 0:4 (0:4) Štos 2, Plojhar, Stoklasa

 

Vachuta - Houska (59. Šálený), Vařil, Brom, Meidl - Boček, Dobal, Plojhar (77. Červenka), Mravec - Stoklasa (59. Šťastný), Štos

 

zdroj: www.fotbalunas.cz