Memoriál Ladislava Světela poprvé v historii ovládla budějovická Slavia, Olympie je třetí

04.08.2014 09:43

 

Jubilejní 40. ročník Memoriálu Ladislava Světela se odehrál v sobotu 2. srpna na týnském stadionu. Domácí FK Olympie si brousila zuby na obhajobu vítězství, už v semifinále jí však vystavila stopku Slavia České Budějovice, která nakonec celý Memoriál i vyhrála.

Olympie v semifinále potvrdila mizernou střeleckou potenci, která ji trápí po celou letní přípravu. Slavisté pozorně bránili a navíc byli nebezpeční i dopředu. Jedinou branku utkání vstřelil ve 37. minutě Tomáš Sedláček a souboj dvou celků, které obsadily v loňské sezóně shodně 4. příčku I.A třídy (Olympie ve skupině A, Slavia ČB ve skupině B) tak skončil vítězstvím budějovických sešívaných.

Ve druhém semifinále měla být proti Dřítni papírovým favoritem pražská Viktoria Štěrboholy. Pražané hrající I.A třídu ovšem neměli úplně šťastný den. Už cestou na turnaj je zdržela zácpa a pozdní příjezd jako by se projevil i na předvedeném výkonu. Dříteň se prezentovala pěkným fotbalem a zaslouženě vybojovala postup do finále. Vítězství 3:1 zrežíroval nestárnoucí Klimeš, autor dvou branek, jemuž gólově sekundoval Marek Kovařík. Za Štěrboholy se trefil Studík.

Černý den štěrboholské Viktorie pokračoval i v zápase o 3. místo proti domácí Olympii. Kvůli zranění Viktoria přišla o jednoho z hráčů, a protože do Týna přijela pouze s jedenácti muži, musela jí Olympie na utkání o bronz dva hráče vypůjčit. V pražském dresu si tak zahráli týnští David Maruška a Vladimír Červenka. A právě Maruška se proti své Olympii gólově prosadil! Týnští sice po gólu Vařila vedli 1:0, na vyrovnání Marušky ale ještě navázal kmenový hráč Viktorie Charanza a po poločase to vypadalo, že Olympii skončí na domácím Memoriálu na posledním místě. Druhý poločas byl ovšem pro domácí barvy o poznání příjemnější. Nejprve chytrým gólem z poloviny hřiště vyrovnal Klička a v závěru se dvakrát trefil Štos. Po vítězství 4:2 tak Olympie brala alespoň pomyslný bronz.

Před výkopem finále si všichni přítomní připomněli památku Ladislava Světela, který byl v roce 1972 jakožto policista při výkonu služby zákeřně zastřelen. Na stadionu byla jako již tradičně přítomna také jeho manželka Věra.

Finálový duel lépe zvládli hráči budějovické Slavie a v jejich vítězství měl opět prsty Tomáš Sedláček. Skoro by se dalo říci, že finále okopírovalo průběh semifinále – Slavia neinkasovala a jejím jediným střelcem byl Sedláček. Nyní se slavistický šutér trefil dokonce dvakrát a po výhře 2:0 se slavisté mohli radovat z celkového triumfu.

„Jubilejní ročník Memoriálu Ladislava Světela se opravdu podařil. Viděli jsme hodně branek a myslím, že diváci museli být spokojení. Škoda jen, že se našim hráčům začalo střelecky dařit až v utkání o bronz. Je to ale zatím stále jen příprava a já věřím, že střeleckou formu ještě naladíme. Slavia ovládla turnaj zaslouženě, vždyť neinkasovala ani gól,“ zhodnotil turnaj předseda FK Olympie Karel Jiříček.

 

40. ročník Memoriálu Ladislava Světela:

semifinále:

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Slavia České Budějovice 0:1 (37. Sedláček)

TJ Dříteň – SK Viktoria Štěrboholy 3:1 (22. a 59. Klimeš, 46. M. Kovařík – 5. Studík)

o 3. místo:

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Viktoria Štěrboholy 4:2 (58. a 60. Štos, 3. Vařil, 36. Klička – 15. D. Maruška, 18. Charanza)

finále:

SK Slavia České Budějovice – TJ Dříteň 2:0 (23. a 48. Sedláček)

 

Nejlepší hráči medailistů:

SK Slavia České Budějovice – David Vondroušek

TJ Dříteň – Tomáš Slepička

FK Olympie Týn nad Vltavou – Josef Brom

 

 

Sponzoři 40. Memoriálu Ladislava Světela:

Vlastimil Peterka - servis chladicích zařízení

Cyklosport Otčenášek

Elektro Peterka

Autoservis Novotný

Shell - paní Šonková

Železářství RUFA - paní Pučéglová

Víkend Macháček

 

vítězná Slavia ČB

nejlepší střelec Tomáš Sedláček

domácí Olympie vybojovala třetí místo