AKTUALIZOVÁNO: Magnet kola vítěze neměl, Olympie remizovala s Katovicemi 1:1

09.09.2014 13:18

 

Týnská Olympie poprvé v nové sezóně ztratila body. Sérii tří výher jí přeťaly Katovice, další kandidát na čelní pozice v tabulce. Domácí Olympie vedla po gólu kapitána Tomáše Pomijeho, katovičtí srovnali čtvrt hodiny před koncem díky přesné hlavičce útočníka Hovorky. Zasloužená dělba bodů udržela Olympii na vedoucí příčce I.A třídy, na paty jí ale už šlape Olešník a Vacov.

 

Plakáty na utkání FK Olympie – SK Otava Katovice hlásaly, že se bude jednat o magnet kola. A samotné utkání skutečně mělo parametry hlavního šlágru víkendového programu I.A třídy. Nechybělo nasazení, zajímavé fotbalové momenty a ani vynikající divácká kulisa, utkání přihlíželo 241 diváků.

Ti v úvodu viděli šance zejména před katovickou brankou. První navštívenku poslal z 25 metrů na brankáře Švehlu domácí středopolař Radim Kokeš, jenž poprvé od svého letního příchodu z Dolního Bukovska nastoupil v základní sestavě Olympie.

Nebezpečnější zakončení předvedl v 17. minutě nejlepší týnský střelec Štos, který prchl obraně a levačkou dal Švehlovi hodně zabrat. Následná dorážka Mravce měla sice razanci, ale bohužel jí chyběla přesnost.

Dotřetice neuspěla Olympie v zakončení ve 20. minutě, kdy obránce Vařil zblízka v tísni trefil jen dobře postaveného Švehlu v brance.

Iniciativu poté převzali hosté z Katovic a činit se musel pro změnu domácí gólman Jakub Vachuta. Dvakrát proti němu stál v dobré pozici Libor Horejš, v obou případech se ale týnský brankář vyznamenal.

Po neproměněných šancích na obou stranách přišel první gólový moment ve 36. minutě. Meidl poslal rohový kop do ideálního prostoru, kde se pohyboval neobsazený Tomáš Pomije a pro týnského kapitána nebyl problém hlavičkou dopravit míč do sítě.

Po přestávce mohla Olympie náskok zdvojnásobit. Střídající Boček si mohl připsat doslova snový první dotyk s míčem, hlavičkou ale po krásné akci dvojice Kokeš, Plojhar mířil těsně mimo.

Fotbalová štěstěna se v tu chvíli začala od Olympie postupně odvracet, v úvodu druhého poločasu musely pro zranění střídat dva útočné trumfy – Mravec a Plojhar. Aby toho nebylo málo, pro zranění musel chvíli nato odstoupit také Boček, který těsně před osudným pádem na rameno neproměnil další velkou příležitost na zvýšení náskoku.

Katovice vycítily šanci lehce zdecimovanou Olympii přehrát a začaly se výrazněji tlačit dopředu. Výsledkem bylo několik nadějných příležitostí, z nichž se gólově ujala hlavička Petra Hovorky v 75. minutě. Poslední čtvrthodina už byla převážně ve znamení otázky, zda se Olympii podaří udržet alespoň bod. Při jedné z posledních akcí skončil odražený míč jen pár centimetrů vedle Vachutovy branky a zápas tak skončil zaslouženou remízou 1:1.

 

FK Olympie - SK Otava Katovice 1:1 (1:0)

Branky: 36. Pomije - 75. Hovorka

rozhodčí Sebera - Jaroš, Přibyl, delegát Pávec

ŽK 2:1, 241 diváků

Sestava FK Olympie: Vachuta - Vařil, Pomije, Šonka, Meidl - Mravec (54. Kníže), Kokeš (56. Klička), Jos. Brom, Mir. Šálený (46. Boček, 63. Mich. Šálený) - Plojhar (54. Houska), Štos