Lipíčko bylo nad síly béčka Olympie, to spadlo na samotné dno tabulky

09.04.2019 09:12

Šestnácté kolo III. třídy proti sobě svedlo týmy z opačných konců tabulky. Zatímco Lipí atakuje třetí pozici, týnské bego spadlo až na dno tabulky. Aktivní hra hostí přinesla ovoce v úvodu obou poločasů. Dvěma trefami se blýskl Tomáš Jeněk a rozhodl tak o důležitém vítězství Lipí nad Olympií 4:2. 

Klíčová část zápasu přišla v rozmezí mezi 24. a 34. minutou, kdy hosté nasázeli Olympii tři branky a vypracovali si tím rozhodující náskok. Týnští ještě do přestávky korigovali zásluhou Zavadila, jenž si na zadní tyči počkal na Kličkův přízemní centr. Klička mohl těsně před pauzou snížit na 2:3, ale v dobré pozici pálil mimo. 

Ve druhé půli Olympii srazil moment z 54. minuty, kdy brankář Kubík nevydařeným odkopem vybídl Holinku ke krásnému gólu. Ex-týnský středopolař osvědčil svou šikovnou levačku a z dobrých 35 metrů poslal míč do opuštěné branky. Olympie při nepříznivém stavu utkání nezabalila, ale vyšší herní vyspělost byla na straně hostí. Přesto týnští zápas ještě lehce zdramatizovali, když se v 84. minutě po průniku Jana Marušky ve vápně dobře zorientoval Marek Ponec a přesnou střelou k tyči zaznamenal svůj premiérový gól v dresu FK Olympie. Lipí už si dvougólový náskok pohlídalo a týnští tak po porážce spadli na poslední příčku tabulky.

 

Hodnocení zápasu - Jaroslav Brom (hráč FK Olympie): "Na zápas proti Lipí jsme se těšili, přece jen naše domácí hřiště umožňuje zahrát si fotbal a mít z něj radost. Musí se ale bohužel běhat. V této základní dovednosti byli hosté lepší. Pohyb bez míče jak při ofenzivní, tak i defenzivní činnosti byl v případě Lipíčka poměrně slušný a zcela postačující k tomu, aby nás porazili. Nelze říci, že bychom propadli, snaha byla, pár nebezpečných akcí také, ale na to, abychom soupeře z čela tabulky porazili, jsme udělali až moc chyb. V současné situaci musí náš tým zahrát nad své možnosti, aby kvalitní týmy dokázal porážet. To se nyní žel nestalo. Po zimní pauze potřebujeme asi ještě více než ostatní chytit herní rytmus a věřím, že body ještě nasbíráme, úplně bych nás neodepisoval. Hrdějce, bacha na nás!"

 

FK Olympie B-tým - TJ Sokol Lipí 2:4 (1:3)

Branky: 38. Zavadil, 84. M. Ponec - 24. a 32. Jeněk, 34. Říha, 54. Holinka

Sestava FK Olympie: Kubík - Lagron, J. Maruška, Zavadil, D. Maruška - L. Ponec, Meidl, Jar. Brom, Procházka - Klein, Klička

Střídal: M. Ponec