Jiří Klička hodnotí letní přípravu „B“ mužstva

20.08.2014 12:44

„Letní přípravu na fotbalový ročník 2014/2015 zahájilo „B“ mužstvo ve čtvrtek 24. 7. 2014. Cílem „B“ mužstva nemůže být nic jiného, než-li se pokusit o okamžitý návrat do OP, kam dozajista patříme! Nakolik bude tato mise úspěšná, ukáže až samotná soutěž!  

Účast na prvním tréninku byla vzhledem k dovoleným velmi dobrá – přišlo 13 hráčů! Tréninky probíhaly, a nadále i probíhat budou, 2x týdně a to v úterý a ve čtvrtek. Hráči chodili a chodí v poměrně hojném počtu, a to navzdory tomu, že další hráči absolvují přípravu s „A“ mužstvem.

Začátek přípravy se nesl ve znamení nabírání fyzické kondice a částečně také posilování a tomu také byly přizpůsobeny tréninkové jednotky. Přestože se nejedná mezi hráči o právě oblíbenou část přípravy, většina zúčastněných se snažila o poctivý přístup a já doufám, že se to projeví v průběhu podzimní části na lepším fyzickém zvládání závěrů zápasů, než tomu bylo v jarní části soutěže, kdy jsme ve většině zápasů v závěrech na naše soupeře fyzicky nestačili. V další fázi přípravy už se hráči dostali i k trénování s míčem a tuto část už absolvovali s daleko větším elánem.

V rámci přípravy jsme sehráli dvě přípravná utkání – s Březnicí, hrající OP Táborska (prohráli jsme 2:7!) a s mužstvem Ševětína „B“, hrající IV. třídu (naše výhra 5:0). Byla to dvě naprosto rozdílná utkání. Zatímco Březnice nás předčila naprosto ve všem a po zásluze vyhrála, Ševětín byl, při vší úctě k soupeři a vzhledem k sestavě, v jaké jsme nastoupili, opravdu pouze sparingpartner, který zdaleka neprověřil kvalitu našeho týmu! Utkání s Březnicí ve mně zanechalo trpkou pachuť nejen kvůli výši prohry, ale hlavně kvůli přístupu některých jedinců k zápasu jako takovému. Byl to hazard s dobrým jménem FK Olympie a tato situace se, jak pevně doufám, už nebude opakovat!

Celkově však můžu přípravu hodnotit pozitivně. Vzhledem ke krátkému přípravnému období jsme splnili to, co jsem měl naplánováno, a účast byla lepší, než jsem očekával! Za to bych chtěl všem hráčů poděkovat. Na druhou stranu je potřeba konstatovat, že stále je co zlepšovat a až samotná soutěž ukáže, jestli jsme toho udělali v přípravě dost.

Náš kádr doznal některých změn. K fotbalu se nám vrátil Jarda Kunc, který bude velkou posilou pro naši defenzivu. Pro ofenzivu můžeme počítat také s Martinem Al-Aitou, v jednání jsou hostování Jardy Pokorného a také Lukáše Polidy. Na druhou stranu je mimo hru dlouhodobě zraněný Petr Zavadil (čeká ho další operace zraněného kolena) a na hostování chtějí odejít nebo již odešli Jan Maruška (Temelín) a Jiří Dumbrovský (Koloděje). Další otázkou jsou pak posily z řad pendlů z „A“ mužstva. Kádr pro sezonu je vcelku stabilizovaný a všichni se těšíme na první podzimní kolo, které odehrajeme v sobotu 23. 8. 2014 od 17 hodin v Mokrém. Držte nám palce, ať se vstup do soutěže podaří a ať se nám také podaří náš cíl – návrat do OP!

FKO zdar!“

Jiří Klička st., vedoucí „B“ mužstva

 

 

Přípravné zápasy FK Olympie „B“:

TJ Březnice – FK Olympie „B“ 7:2

Branky FKO: Matěj Vlk, Jaroslav Brom

Sestava: Valtr – Červenka, Kunc, Vlk, L. Polida – Jar. Brom, Vanda, Lukeš – Al-Aita, Mahút, Vondra
střídali: Ponec, Švík, Šebesta, Pokorný, Kojetín

 

 

FK Olympie „B“ – SK Ševětín „B“ 5:0

Branky FKO: Vanda 2, Boček, Mahút, Kníže

Sestava: Valtr – Boček, Lukeš, Vlk, Červenka – Nikl, Vanda, Mich. Šálený, Kníže – Jar. Brom, Mahút
střídali: Ponec, Švík, Šebesta, Pokorný, Vondra, L. Polida