Jak viděl trenér béčka Jiří Klička derby v Kolodějích?

02.10.2014 09:07

Utkání podzimu týnské béčko zvládlo znamenitě! Derby v Kolodějích přineslo vyrovnaný první poločas, kdy domácí dokonce vedli a Olympie měla co dělat, aby do přestávky skóre otočila. Ve druhé půli už dominovalo týnské béčko a před zraky více než 200 diváků nakonec tým Jiřího Kličky zvítězil drtivě 7:2.

 
 
Jiří Klička mohl mít po dvou porážkách v řadě znovu důvod k úsměvu a své svěřence tentokrát hlavně chválil:
 

„V sobotu 27. září nás čekal další nelehký zápas - místní derby v Kolodějích nad Lužnicí! Po nezdarech v minulých dvou kolech jsme již potřebovali bodovat, nejlépe naplno. Jenže přání je věc jedna a realita při zápase samotném věc druhá. Již dlouho dopředu bylo jasné, že to bude zápas hodně vyhecovaný. Vždyť někteří naši hráči nějakou dobu v týmu domácích působili, jiní ex-týnští jsou tam stále na hostování, či do Koloděj z Týna přestoupili. O patřičný náboj utkání tedy bylo dokonale postaráno. Věděli jsme, že domácí jsou houževnatým a hodně bojovným týmem a že odvézt z jejich domácího hřiště body vůbec nebude jednoduché a že to bude pravděpodobně hodně bolet! To potvrdilo i samotné utkání, a přestože se jiskřilo od kopaček borců obou týmů, bylo utkání hráno, až na ojedinělé excesy, v duchu fair play.

Podle konečného výsledku utkání by se mohlo zdát, že se z naší strany jednalo o jednoznačnou záležitost, ale kdo byl utkání přítomen, ví, že opak byl pravdou!. Domácí nastoupili hodně sebevědomě a minimálně první půl hodinu zápasu to byli oni, kdo určoval ráz utkání! Na našich borcích jakoby ještě ležela deka z posledních dvou prohraných duelů se soupeři, které jsme měli porazit, těžko jsme se dostávali do tempa, nepřesně jsme kombinovali a co hlavně, chybělo nám více sebevědomí! Toho měli naopak dostatek domácí hráči a vyjádřili to také svou vedoucí brankou (naštěstí pro nás v prvním poločasu pouze jedinou), když další své šance zahodili nepřesnou koncovkou nebo nás podržel Martin Valtr v naší svatyni.

I přes obdrženou branku jsme však začali pomalu více kontrolovat míč, častěji jsme začali zakončovat a do konce první půle jsme dvěma slepenými góly stačili vývoj zápasu otočit. Přestože to byl pro domácí lehčí šok, rozhodně ještě nic nevzdávali.

Na začátku druhé půle se nám podařilo vstřelit třetí branku a mysleli jsme si, že tím je odpor domácích definitivně zlomený. Opak však byl pravdou! Domácí ještě zvýšili nasazení, bojovnost, na hřišti jezdili, jak se říká, po zadcích a odměnou jim byl po chybě v naší obraně vstřelený kontaktní gól! V té chvíli jsem, upřímně řečeno, mírně znejistěl, jaký že to bude mít na naše hráče psychický dopad. Naštěstí jsme tuto situaci na rozdíl od předcházejících duelů ustáli, a když se nám podařilo vstřelit čtvrtý gól, domácí to definitivně zlomilo! Naši hráči pak postupně navyšovali skóre až na konečných 2:7.

Derby bylo hodně tvrdé a vyhecované a já si vážím toho, jakou morální sílu tentokrát naši hráči ukázali. Přestože se ne všechno podařilo tak, jak jsme si určili, hráči přistoupili k utkání s maximální zodpovědností a za to celý tým sklidil sladké ovoce (a myslím si, že zaslouženě) v podobě tří bodů! Za to bych je chtěl pochválit, za to bych jim chtěl i poděkovat! Máme před sebou ještě spoustu práce, ale když budou hráči přistupovat k zápasům a hlavně ke svým výkonům v podobném duchu jako v derby, naše výkony půjdou ještě nahoru!

V dalším zápase přivítáme v neděli 5. října od 16 hodin Žabovřesky. Doufáme, že nás přijdete podpořit alespoň ve stejném počtu, jako na derby do Koloděj.“

 

Klíčové momenty zápasu:

23.‘ – trestňák domácích z 25 metrů chytře dloubnutý za naši obranu, osamocený hráč domácích nadvakrát 1:0

32.‘ – Vlčák se uvolnil přes obránce domácích a střelou z 18 metrů nedal domácímu brankáři šanci – 1:1

35.‘ – Valtřík poslal dlouhý výkop na Vlčáka, ten prodloužil na nabíhajícího Aiťáka a ten nezaváhal- 1:2

48.‘ – Vandys přihrál Vlčákovi, ten na nic nečekal a střelou z 25 metrů překvapil špatně postaveného brankáře domácích- 1:3

63.‘ – chyba a špatná komunikace v naší obraně- 2:3

75.‘ – šatně zahraný ofsajd systém domácích, Jarda Brom přihrál Houskymu a ten do prázdné branky 2:4

82.‘ – Aiťák kopal roh a přesně našel nabíhajícího, hlavou zakončujícího  Vandyse - 2:5

85.‘ – další roh, tentokrát ho zahrával Příhoda a po zmatcích v domácí obraně zvyšoval Kója na 2:6

90.‘ – Vlčák vhodil aut na Jardu Broma, ten přihrál na Martina Aitu, který si položil domácího gólmana a střelou do tyče přihrál zpět Jardovi Bromovi, který už na nic nečekal a skóroval- 2:7

 

 

SK Koloděje nad Lužnicí – FK Olympie B-tým  2:7 (1:2)

Branky FK Olympie: Vlk 2, Al-Aita, Houska, Vanda, Kojetín, Jar. Brom

 

Sestava FK Olympie: Valtr – Červenka, Kunc, Vanda, Šebesta – Vondra, Nikl, Brom Jar., Mahút – Al-Aita, Vlk

Střídali: Houska, Příhoda, Kojetín, Polida L.