Impozantní vstup do sezóny! Olympie zničila Hradiště šesti góly!

18.08.2014 13:18

 

Mírná nervozita se před startem nové sezóny vznášela nad týnským stadionem. Olympie v přípravě sice herně poměrně obstála, měla ovšem značné problémy se střílením branek. Poslední přípravný test proti Větřní však naznačil, že se Olympie dostává do střelecké formy (zvítězila 6:2) a všichni byli zvědaví, zda budou mít týnští nabito i v prvním ostrém zápase sezóny proti Hradišti. Nervozitě navíc přidávala skutečnost, že Hradiště Olympii v minulé sezóně dokázalo dvakrát porazit…

Úvod utkání ovšem jakékoliv pochybnosti o formě týnských hráčů totálně rozmetal. Olympie začala agresivně, s velkým nasazením a hráči Hradiště nevěděli, kde jim hlava stojí. Nový týnský kouč Petr Novotný se z prvního gólu mohl radovat hned po osmi minutách. Jakub Plojhar se dostal k odraženému balonu a nádhernou ranou z 20 metrů vymetl šibenici. Neuplynuly ani tři minuty a chystala se další gólová oslava. Brejk dvojice Radim Štos, Miroslav Šálený zakončil druhý jmenovaný, devatenáctiletý mladík, jako velezkušený mazák – 2:0. Hosté poté po chybě domácí obrany dostali velkou šanci dotáhnout se zpět na rozdíl jednoho gólu, brankář Vachuta ale skvěle zasáhl.

Olympie se s dvoubrankovým vedením nespokojila a dále se tlačila do šancí. Spoustu akcí táhli týnští po křídlech, kde operovali agilní Miroslav Šálený a Lukáš Mravec, balony skvěle rozdělovala dvojice špílmachrů Jiří Klička, Josef Brom a útočné duo Štos, Plojhar také hýřilo aktivitou. Stručně řečeno, hra Olympie byla chvílemi opravdová pastva pro oči.

Před přestávkou se domácí prosadili potřetí. Klička narýsoval dokonalou kolmici na Štose, jenž v samostatném úniku precizně zakončil – 3:0.

Ve velmi podobném duchu zápas pokračoval i po změně stran, Olympie kralovala a bylo jasné, že prokletí jménem Hradiště hravě zlomí. A ve vzduchu visely další branky…

Skvěle hrající Klička připravil stoprocentní gólovku pro Mravce, ten ovšem ideální moment na zakončení prováhal.

Po hodině hry si čestný úspěch mohli připsat hosté z Hradiště. Jejich kombinaci „až do kuchyně“ ale dokázal zneutralizovat famózním zákrokem Vachuta. Aby toho nebylo málo, prakticky z protiútoku dostal hradišťský zmar další rozměr – Klička opět rozjel rychlý brejk, Plojhar si pohrál s obránci a poslal nadýchaný centr na hlavu Štose, který bez problémů rozjásal týnské tribuny počtvrté.

Olympii patřil i závěr utkání, nejprve střídající dorostenec Jan Mezera hlavou doklepl do sítě míč, který lacině propadl brankáři Lapešovi a na půltucet poté upravil povedenou hlavičkou Josef Brom, jenž zužitkoval Meidlův pěkný centr.

Olympie tak svému neoblíbenému soupeři z Hradiště uštědřila tenisového kanára. Výkon plný agresivity, sprintových náběhů a precizní defenzivy musel všechny týnské fanoušky nadchnout. Podobně jako v tenise však jeden „kanár“ nemusí znamenat celkové vítězství, sezóna je teprve na začátku a Olympii čeká ještě dlouhá cesta. To si dobře uvědomuje i trenér Petr Novotný: „Ano, odehráli jsme skvělé utkání. Vítězství ale nechci v žádném případě přeceňovat, budeme dále poctivě pracovat a uvidíme, jak se nám povede v dalších zápasech.“

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Hradiště 6:0 (3:0)

Branky: 40. a 64. Štos, 8. Plojhar, 11. Mir. Šálený, 85. Mezera, 88. Jos. Brom

rozhodčí: Polák – Karel, Katolický, delegát Brož

ŽK: 1:2

153 diváků

 

Sestava FK Olympie: Vachuta – Vařil (84. Lukeš), Šonka, Pomije, Meidl – Mravec, Jos. Brom, Klička (72. Mich. Šálený), Mir. Šálený (77. Kníže) – Plojhar (86. Červenka), Štos (79. Mezera)

 

Trenér: Petr Novotný

 

Zaslouženou večeři si po utkání s Hradištěm vychutnala celá sestava FK Olympie.