Hostující FK Olympie výsledkově nezvládla utkání s rezervou Milevska

14.09.2014 22:21

Dne 14. 9. se Olympie za pochmurného počasí vydala k mistrovskému utkaní na umělou trávu do Milevska. Obejít se musela bez zraněného Mravce a Bočka.

Do prvního poločasu vkročila hostující Olympie sympaticky. Rychle se adaptovala na umělý povrch, jeho specifika i na zvláštní odskok balonu, a tak na úvod byla vidět pohledná kombinace hostujících hráčů. Do první příležitosti se dostal Meidl z přímého kopu už ve 4. minutě, svou oku lahodící střelou rozezněl však jen břevno. Olympie byla při chuti, a tak o 3 minuty později zahrával Josef Brom další standardní situaci, do jeho povedeného centru se hlavou opřel Štos, hojně zastoupení fanoušci Olympie však viděli opět jen břevno. Týnský celek milevské přehrával téměř ve všem, předváděl kombinační hru, vytvářel si šance a domácí pouštěl za půlku pouze sporadicky. Ve 20. minutě si balon vybojoval Klička a uháněl s ním sám na gólmana. Ještě v dostatečné vzdálenosti před vápnem se však chtěl vyhnout souboji s již křižujícím stoperem a zvolil střelu z dálky na vybíhajícího brankáře. Ten střelu s obtížemi vyrazil. Na řadu tak přišlo staré, známé „nedáš – dostaneš“. O dvě minuty později totiž hostující kapitán Pomije nešťastně zakopl a zezadu povalil domácího útočníka v pokutovém území. Domácí exekutor penaltu s přehledem proměnil a skóre tak otevřeli fotbalisté z Milevska – 1:0. Týnští, vědomi si své herní převahy, si ale gól nechtěli nechat líbit a ve svých útocích pokračovali. Za nedlouho po odpískané penaltě byl útočící Plojhar faulován loktem ve vápně domácích, hvizd hlavního sudího však znamenal útočný faul. Záhy si hostující vypracovali skvělou příležitost, kdy Kníže zatáhl míč až téměř na brankovou lajnu milevských a centrem pod sebe našel kapitána Pomijeho, který hlavou pohodlně poslal míč do sítě domácích. Z absolutně nepochopitelného důvodu však pomezní rozhodčí zvedl praporek a hlavní rozhodčí ofsajd odpískal. Rozhodčím se začala vymykat hra ze svých rukou. Utíkajícího Štose brutálním zákrokem bez balonu zastavil jako poslední stojící domácí kapitán, ale viděl jen žlutou kartu. Rozhodčí nenašel odvahu vyloučit ani dalšího domácího hráče, který už na svém kontě jednu žlutou kartu měl a poté ve vzteku dlouho po odpískání zakopl balon přes půl hřiště pryč. Na hostující Olympii začínala být znát frustrace z neproměněných šancí a z výkonů všech tří rozhodčích. Ve 47. minutě se domácí dostali po nedorozumění týnské obranné řady k rohovému kopu, který Vachuta vyrazil, na dorážku neobsazeného milevského útočníka však neměl nárok. Do kabin se tak šlo za stavu 2-0 pro domácí Milevsko.

            Začátek druhé půle přinesl hřebíček do rakve pro týnské fotbalisty. Balon, který propadnul po levé straně, se dostal k milevskému útočníkovi, který se z boku řítil sám na gólmana Vachutu a ránou pod břevno mu nedal moc šancí - 3:0. Olympie, zdrcená třetím gólem domácích, už toho ve druhém poločase moc fotbalového nepředvedla. Za zmínku stojí snad už jen šance střídajícího Michala Šáleného, který si vyvedl balon z chumlu a z vápna zakončil opět jen do břevna. Kuriózní podívaná byla poté, co balon z břevna vylítl do svíčky a dopadl znovu na břevno. Další odraz už si však domácí gólman pohlídal. Poté už vyhrocený, nezdravě útočný a agresivní druhý poločas přinesl už jen to, co bylo neodvratitelně cítit ve vzduchu už v první půli. Útočník Milevska v dresu č. 7 po prohraném fotbalovém souboji nakopl přes lýtka stopera Olympie Šonku a ještě mu zákeřně zezadu uštědřil políček. Sudí na lajně nic neohlásil a hostující gólman Vachuta tuto křivdu nepřenesl přes srdce. Milevského forvarda poslal k zemi daleko za hranicí pravidel fotbalu. Hlavní arbitr Nedvěd se již rozkoukal a tasil pro Vachutu červenou kartu. Poté rozhodčí, neznaje pravidel, místo nařízení pokutového kopu ve prospěch domácích odnesl míč na půlku a vhodil jej do hry jako „míč rozhodčího“.  V 85. minutě se tak ke svému debutu v mužském fotbale dostal teprve patnáctiletý rezervní gólman Olympie Milan Kubík.

Olympie tak poprvé v této sezóně okusila hořkou chuť porážky a spadla z průběžné první příčky. Nutno však podotknout, že výkon sudích nebyl slučitelný s výkonem rozhodčích pískajících krajskou soutěž. Nezbývá než zatnout zuby a připravit se na další kolo, kdy Olympie bude doma hostit fotbalisty z Mirovic.

 

FC ZVVZ Milevsko B – FK Olympie Týn nad Vltavou 3:0 (2:0)

ČK: Vachuta (85. minuta)

Rozhodčí: Nedvěd – Hynek, Reisner, Delegát: Martinec

Vachuta – Vařil, Pomije, Šonka, Meidl – Mir. Šálený (65. Houska), Jos. Brom, Klička (65. Kokeš), Kníže (80. Lukeš) – Štos (85. Kubík), Plojhar (70. Šálený)

 

 

 

Se sklopenými hlavami opouštěli hráči FK Olympie umělý trávník v Milevsku.