HODNOCENÍ SEZÓNY: Vladimír Švec - trenér A-týmu

23.12.2013 21:38

Na našem webu jste v posledních dnech měli možnost zjistit, jak podzimní část sezóny 2013/2014 viděli trenéři jednotlivých mužstev FK Olympie. Postupně nám své hodnocení prezentovali trenéři starší přípravky (Pavel Vařil), žáků (Antonín Hudeček), dorostu (Jiří Cihla) a B-týmu (Jan Maruška). Na závěr se ke slovu dostává trenér A-mužstva - Vladimír Švec. Pod jeho vedením se Olympie drží v popředí tabulky a nebýt dvou nešťastných porážek v samém závěru, přezimovali by týnští dokonce na prvním místě. I tak ovšem lze ze slov trenéra Švece vyčíst přiměřenou spokojenost s dosavadním průběhem sezóny. Inu, přesvědčte se sami v následujícím interview:

 

Podzimní část sezóny 2013/2014 je za námi, splnila očekávání, se kterými jste do ní šli? Panuje s konečným postavením v tabulce spokojenost?

Podzimní část sezóny bych asi rozdělil na dvě části. Do první části bych zařadil úvodních dvanáct kol, v nichž byly naše zápasy super, i když si myslím, že druhé kolo v Hradišti jsme měli zvládnout lépe. První poločas jsme šli čtyřikrát sami na bránu a nedali jsme gól. Proměnit alespoň dvě šance, nemohli jsme prohrát... 

Druhou, už méně úspěšnou částí byla závěrečná dvě utkání - poslední kolo v Želči a předehrávané kolo s Hradištěm. Ta jsme bohužel nezvládli. Kdybychom z těchto dvou zápasů udělali alespoň 3 body, mohli jsme přezimovat na čele soutěže. Nejvíc mě mrzí poslední zápas s Hradištěm, ale celkově vzato si myslím, že s podzimem převládá spokojenost.

 

Jaké byly nejsilnější stránky Vašeho mužstva a kde Vás naopak nejvíce tlačila bota?

Naše nejsilnější stránka se projevila v momentech, kdy kluci chtěli běhat a kombinovat. Řekl bych, že moc mužstev nás fotbalově nepřehrálo. Co se ale musí zlepšit, je koncovka. Na té musíme zapracovat v zimní přípravě, kdy budeme mít dost času to vylepšit.

 

Který byl nejvíce krizový moment během podzimu?

Nejhorší moment podzimu byl ten již zmiňovaný předehrávaný zápas s Hradištěm. Věděli jsme o dvou kvalitních hráčích soupeře, ale ti nás stejně porazili. To se prostě nesmí stávat.

 

A který moment se Vám naopak vryje do paměti jako ten nejkrásnější?

Nejkrásnější zápas podzimu byl z mého pohledu na hřišti Sokolu Sezimovo Ústí, kde kluci odehráli vynikající utkání a hlavně tam byla cítit od každého maximální zodpovědnost. Další podařený zápas byl v Bernarticích, kde v průběhu zápasu nastoupili naši dorostenci Houska s Bickem a rozhodli zápas v náš prospěch. Měl jsem z nich velkou radost.

 

Kteří hráči Vás nejvíce potěšili?

Fotbal je kolektivní hra, v každém zápase vyčníval někdo jiný. Nejlepší formu během podzimu měl ale Jouza Brom.

 

V přímých soubojích s dalšími kandidáty na postup jste si připsali výhru (Protivín), remízu (Katovice) a prohru (Želeč). Který z těchto týmů se Vám jevil jako nejsilnější? Koho považujete za hlavního soupeře v boji o krajský přebor?

Želeč, Protivín i Katovice jsou výborná mužstva a všechna myslí na postup. Já ale věřím klukům, že to zvládnou a po skončení soutěže se budeme radovat my.

Na závěr bych chtěl popřát všem, co se točí kolem týnského fotbalu, a také našim fanouškům pohodové Vánoce, hodně štěstí, zdraví a chuť do fotbalu v novém roce.