HODNOCENÍ SEZÓNY: Jiří Cihla - trenér dorostu

16.12.2013 19:24

Seriál hodnocení sezóny nyní pokračuje s trenérem dorostu Jiřím Cihlou. Jeho tým prožil vynikající podzim, kromě dvou porážek proti lídrům tabulky ze všech ostatních utkání odcházel jako vítěz. Dorostenci FK Olympie se díky tomu budou během zimní pauzy vyhřívat na třetí příčce tabulky s tříbodovým mankem na vedoucí duo Dačice, Nová Včelnice.

Trenér Jiří Cihla tak má celou řadu důvodů svoje mužstvo pochválit. Jako známý perfekcionista ale i na jedné z nejlepších sezón dorostu za poslední roky také dokázal najít některé chybičky, na jejichž odstranění bude tým přes zimu intenzivně pracovat. Za takovýto přístup a za celkovou práci nezbývá nic jiného než před trenérem Jiřím Cihlou smeknout.

 

Podzimní část sezóny 2013/2014 je za námi, splnila očekávání, se kterými jste do ní šli? Panuje s konečným postavením v tabulce spokojenost?

Na podzim se podařilo téměř vše. Získal jsem nového trenéra k dorostu - výborného fotbalistu Vláďu Dobala. Kluci se od něho přiučí novým věcem a i já si rád poslechnu jak se trénuje na vyšší úrovni. Tabulka v této kategorii není až tak důležitá, hlavní je hrát hezký kombinační fotbal, který kluky baví a výsledky se dostaví. Ale hlavní je kluky připravit na přechod do mužského fotbalu a to se myslím taky daří - Tomáš Houska již pravidelně nastupuje v sestavě A-mužstva a další kluci hrají pravidelně v béčku (Marcín, Maruška, Bicek a další).

 

Jaké byly nejsilnější stránky Vašeho mužstva a kde Vás naopak nejvíce tlačila bota?

Nejsilnější stránkou byla asi útočná hra. Vstřelili jsme nejvíce branek v soutěži - 70 (David Maruška jich sám dal 27). Myslím, že i bránit jsem kluky snad nakonec naučil. Byli jsme druhý nejméně inkasující tým, musím vyzdvihnout mladého golmana Milana Kubíka, ze kterého roste další výborný brankář v řadách Olympie. Slabinu vidím v nechuti běhat, takže asi ve fyzické stránce, ale na tu se zaměříme v zimní přípravě.

 

Který byl nejvíce krizový moment během podzimu?

Krizový moment byl asi jen zápas v Nové Včelnici, který jsme nezvládli a po špatné hře a nedisciplinovosti na hřišti jsme prohráli 0:3.

 

A který moment se Vám naopak vryje do paměti jako ten nejkrásnější?

Budu se opakovat, ale nejvíce mě hřeje u srdíčka, když vidím dorostence prosazovat se v mužském fotbale. Také mě těší, že v dorostu začínají přebírat vůdčí roli mladší ročníky - Bicek, Hejpetr, Dvořák, Kubík.

 

Kteří hráči Vás nejvíce potěšili?

Potěšili mě všichni, ale hlavně ti, kteří si to srovnali v hlavě a změnili přístup k tréninkům, protože,co ošidíš v tréninku, ošidíš i při zápase...

                                

Dorostencům se skvěle dařilo ve své kategorii, ale navíc jak už jste zmínil, někteří z nich zářili i za mužské týmy. Komu ze stávajícího kádru dorostu věštíte nejslibnější budoucnost?

Těžká otázka.. Až čas a zodpovědný přístup k fotbalu ukáže, kdo svůj talent a píli dokáže prodat na hřišti a kdo ho promrhá...

 

 

Kádr dorostu během podzimu 2013 vypadal takto (v závorce počet vstřelených branek): 

Maruška (27), Novotný (7), Bicek (5), Dvořák (5), Mezera (5), Marcín (5), Houska (3), Hejpetr (3), Příhoda P. (2), Mastrák (2), Svoboda (2), Polida L.(1), Kubíček Fr. (1), Kubíček T. (1), Ille, Mareček a brankář Kubík.

 

Podobně jako na tomto snímku - se spokojeným úsměvem mohl Jiří Cihla hodnotit podzimní část sezóny 2013/2014.