HODNOCENÍ SEZÓNY: Jan Meidl - trenér mladší přípravky

14.01.2014 19:04

Pozorní čtenáři si jistě všimli, že v našem seriálu HODNOCENÍ SEZÓNY jsme se zatím nevěnovali mladší přípravce FK Olympie. Tento drobný nedostatek nyní napravujeme a dáváme slovo trenérovi Janu Meidlovi.

Je na místě připomenout, že Jan Meidl se Olympii věnuje skutečně na plný úvazek, inu posuďte sami: hráč A-týmu, který občas vypomáhá i B-týmu, trenér mladší přípravky a v neposlední řadě správce hřiště, z něhož v průběhu let vytvořil týnský "Camp Nou".

 

Jak Jan Meidl hodnotí podzimní fotbalová vystoupení mladší přípravky FK Olympie? Pro řadu hráčů se jednalo o první fotbalové krůčky, role a dohled trenéra byly tedy v tomto případě velmi důležité.

 

"K mladší přípravce jsem přišel v létě a nebyl jsem v mužstvu jediným "nováčkem". Spolu se mnou se objevilo i několik nových hráčů, kteří s fotbalem teprve začínali. V součtu s kluky, kteří uz sem chodí zhruba rok, mám tak k dispozici 14 dětí ve věku od 5 do 8 let. Ti starší už nastupují k zápasům a ty nejmladší teprve učím fotbalovým základům.
Na podzim jsme odehráli deset zápasů, z nichž jsme čtyři vyhráli, v jednom remizovali a pětkrát jsme prohráli. S tímto výsledkem jsem vcelku spokojen. Když se vrátím k těm porážkám, tak až na Jankov, který má šikovné hráče a jednoznačně nás porazil, jsme s ostatními čtyřmi celky hráli vyrovnané zápasy. S výsledky a výkony tedy z mé strany panuje spokojenost, nicméně určitě toho je pořád spousta, co je kluky potřeba naučit.
Jak jsem již naznačil, v utkáních nastupují převážně starší kluci, kteří už mají určitě zkušenosti z loňské sezóny. Postupně se ale snažím zařadit i nové hráče, velmi dobře se jeví například Ondřej Mach, který je dokonce naším nejlepším střelcem s úctyhodnými 22 góly. Další úspěšní střelci jsou Patrik Vařil (10 branek), Marek Pešta (6), Filip Hudeček (4), Ondřej Voneš (3), Jakub Dlouhý (2) a David Klečka (2). 

Za dobré výkony musím pochválit také Matyáše Procházku a velice šikovný je i již zmiňovaný teprve pětiletý Jakub Dlouhý. Velkou snahu na trénincích předvádí také Ondřej Voneš, Filip Hudeček a někteří další, ale jak jsem již říkal, ještě toho chci kluky hodně naučit.
Dále mě překvapuje brankář Tomáš Peterka, který až na pár výjimek v brance doslova zářil. Udělal během podzimu veliký pokrok, zlepšil hlavně hru nohou, koncentraci během utkání a reflex. Musím uznat, že v několika zápasech nás výrazně podržel. Doufám, že mi teď po téhle chvále jeho děda něco zaplatí :-) 

Na závěr bych chtěl vyzdvihnout našeho zřejmě nejlepšího hráče, kterým byl Marek Pešta.

Výsledky a vstřelené branky však v této kategorii nejsou to nejdůležitější, především se snažím o to, aby kluky fotbal co nejvíce bavil a chtěli jej se stejným zápalem hrát i nadále."

Jan Meidl a jeho tým - budoucnost FK Olympie