HODNOCENÍ SEZÓNY: Jan Maruška - trenér B-týmu

03.12.2013 22:19

Pokračujeme v tradičním posezónním seriálu - nyní se zaměříme na B-tým FK Olympie, jehož výkony zhodnotil Jan Maruška.

Maruška na podzim zastával hned několik důležitých rolí - dokud ho nezačalo limitovat zranění, patřil mezi opory A-mužstva + koučoval starší žáky + působil jako vedoucí mužstva u starší přípravky + aby toho nebylo málo, jako trenér (několikrát i hrající) vedl B-tým FK Olympie.

 

Béčko Olympie za sebou má rozporuplný podzim. Na domácím hřišti sice předvádělo obstojné výkony a s pomocí pendlů z A-týmu vybojovalo tři důležité výhry. Venkovní zápasy byly ale o poznání horší, jeden jediný bod je proklatě málo. I proto se Olympie "B" krčí na předposledním místě tabulky okresního přeboru. Výrazným pozitivem nicméně byla skutečnost, že v dresu béčka sbírala mužské zkušenosti řada talentovaných dorostenců

Pojďme se podívat, jak viděl podzim šéf B-týmu Jan Maruška...

 

Podzimní část sezóny 2013/2014 je za námi, splnila očekávání, se kterými jste do ní šli? Panuje s konečným postavením v tabulce spokojenost? 

Samozřejmě, že očekávaní nesplnila, a to hlavně pokud jde o zápasy, které jsme odehráli na hřištích soupeřů. Získali jsme v nich pouhý jeden bod. Je pravda, že v některých jsme mohli získat nějaký ten bodík navíc (Jankov, H. Stropnice), bohužel se to však nestalo.
S konečným umístěním nemůže být spokojenost v žádném případě, jelikož se B-tým nachází na sestupové pozici. V zimní přestávce bude zapotřebí zkonsolidovat kádr a oslovit některé hráče na hostování v okolních týmech, aby přehodnotili své působení v nižších soutěžích, neboť pro některé z nich je nedůstojné, a zvážili svůj návrat do Olympie.

 

Jaké byly nejsilnější stránky Vašeho mužstva a kde Vás naopak nejvíce tlačila bota? 

Bohužel je nutné konstatovat, že B-tým žádnou silnou stránku neměl. Největším problémem byl přístup hráčů k utkáním hraných na hřištích soupeřů, kdy se někteří nominovaní hráči nedostavili a co víc - ani se neomluvili! Dále mě mrzí ten přístup přímo na hříšti, někteří si asi myslí, že to půjde samo,ale bohužel! Bez bojovnosti, zodpovědnosti, disciplíny, srdíčka a hlavně chuti to v žádném případě nepůjde…

 

Který byl nejvíce krizový moment během podzimu?

Krizovým momentem celého podzimu byl určitě zápas v Plané, ke kterému jsme odjeli pouze s devíti hráči a zápas byl pro malý počet hráčů hostujícího týmu nakonec předčasně ukončen. Po tomto utkání se vážně uvažovalo o odhlášení B-týmu ze soutěže. Vedení Olympie se k tomuto kroku nakonec neodhodlalo.

 

A který moment se Vám naopak vryje do paměti jako ten nejkrásnější?

Samozřejmě domácí zápasy s Hrdějovicemi, Loko ČB a Čtyřmi Dvory, které jsme vyhráli  a předváděli jsme i pěkný fotbal. Je však nutné podotknout, že v těchto zápasech nastoupili někteří hráči A-týmu.

 

Kteří hráči Vás nejvíce potěšili?

Určitě mě potěšil přístup dorostenců, i když ne vždy to bylo úplně stoprocentní. Dále je třeba poděkovat hráčům z A-týmu, kteří, když to bylo možné, šli vypomoci. No a samozřejmě nelze zapomenout na kluky z marketingového oddělení, bez nichž by už zřejmě byl B-tým minulostí. 

 

Současná filozofie Olympie je postavena na tom, že za B-tým by měli nastupovat náhradníci z A-týmu a dorostenci. Přesto, plánujete vybudovat i osu kmenových hráčů, kteří by nastupovali pouze za B-tým (jako byli v minulosti Lisner, Skok, Bouda, Dumbrovský)? Hráči béčka jsou ze zkušených nyní de facto pouze Lukeš a Šebesta…

Rezervní tým musí mít osu stálých hráčů. Když se to vezme, tak B-tým by tuto osu měl i v podzimní části, ale to jen za předpokladu, kdyby někteří hráči přehodnotili svůj vztah k fotbalu a Olympii. Jak již bylo výše zmíněno, bude nutné v zimní přestávce zkonsolidovat kádr a s některými hráči prodiskutovat, jak si představují své další působení v klubu a jejich přístup k fotbalu.                                     

 

  

Jan Maruška toho na podzim pro Olympii udělal spoustu - hrál, trénoval, pomáhal, kde se dalo. Klobouk dolů...