HODNOCENÍ SEZÓNY: Antonín Hudeček - trenér žáků

21.12.2013 11:09

Antonín Hudeček se v týnském fotbale pohybuje už pěknou řádku let. Rodilého Moraváka do Týna nad Vltavou přivedly pracovní povinnosti a v našem malebném městečku se nakonec usadil natrvalo. V současné době se v FK Olympie věnuje přípravě a trénování žáků a to jak mladších, tak i starších. V této souvislosti nelze nezmínit také jeho dva věrné spolupracovníky - Jana Marušku a Martina Proksche. "Uhlídat takovou bandu kluků sám, to by byl asi nadlidský úkol. Honzovi a Martinovi proto moc děkuji, myslím, že jsme docela dobrý tým," usmívá se Hudeček.

Úsměv může mít na tváři i při hodnocení výsledků mladších žáků, kteří po podzimu skončili na krásném druhém místě s bilancí deseti výher a pouze dvou porážek. Starší žáci jsou bohužel na opačném pólu tabulky, na kontě mají tři body za výhru ve Volyni.  (detailně si tabulku a výsledky můžete prostudovat v sekci Mládež - starší (mladší) žáci).

Trenér Antonín Hudeček se o podzimu 2013 rozpovídal v našem tradičním rozhovoru.

 

Podzimní část sezóny 2013/2014 je za námi, splnila očekávání, se kterými jste do ní šli? Panuje s konečným postavením v tabulce spokojenost?

Úvodem bych chtěl poděkovat všem klukům, kteří pravidelně chodili jak na tréninky, tak i na mistrovská utkání. S postavením v tabulce po polovině soutěže u mladších žáků panuje spokojenost. Ale samozřejmě je co zlepšovat. A proto po celou zimní přestávku máme dvakrát týdně trénink, kde se chceme zaměřovat především na zlepšení fyzické připravenosti hráčů a zkvalitnění kombinační hry v ofenzivní části. S postavením v tabulce po polovině soutěže u starších žáků spokojeni nejsme. Bylo několik utkání, ve kterých jsme mohli pomýšlet na lepší výsledek, ale z důvodu individuálních chyb jsme tato utkání nezvládli.

 

Jaké byly nejsilnější stránky Vašeho mužstva a kde Vás naopak nejvíce tlačila bota?

Nejsilnější stránkou mužstva bych nazval velmi silný ročník 2001, bez něhož bychom nemohli odehrát obě věkové kategorie. Problémem je pak absence hráčů věkových kategorií u ročníků 2002 a 2003.

 

Který byl nejvíce krizový moment během podzimu?

Kritický moment se nám stal hned v prvním domácím utkání, kdy si v osobním souboji zlomil levou ruku Michal S. Měl být přitom jedním z klíčových hráčů starších žáků. Patřil by k oporám týmu jak věkem, tak i fotbalovými kvalitami. Na jaře do něj vkládáme velké naděje.

 

A který moment se Vám naopak vryje do paměti jako ten nejkrásnější?

Jako nejhezčí moment bych nazval náš poslední podzimní zápas starších žáků ve Volyni. Nejen proto, že jsme v tomto utkání zvítězili, ale taktéž v něm bylo možné vidět nespočet pěkných fotbalových kombinací dotažených až do finální fáze zakončené brankou.

 

Kteří hráči Vás nejvíce potěšili?

Dalo by se říct, že v každém jednotlivém zápase se našel hráč, který předvedl nadstandardní výkon. Tímto bych chtěl poděkovat všem a zejména hráčům zadních řad – brankářům a obráncům. Samozřejmě, že všichni by chtěli dát gól, ale bez kvalitního brankáře a dobré obrané hry to taky nejde. Když totiž nedostane útočník kvalitní míč od zadních řad, ani ten nejlepší útočník nevstřelí gól. Z toho je patrné, že na každém vstřeleném gólu má svůj podíl i brankář.