HODNOCENÍ SEZÓNY 6+1: Martin Adámek - trenér B týmu

12.01.2022 11:00

Výkony mládežnických týmů FK Olympie jsme si již prostřednictvím rozhovorů s trenéry jednotlivých mužstev zmapovali. Nyní je čas podívat se na fotbalový podzim také očima trenérů týmů z mužské kategorie.

Béčko FK Olympie převzal už během jarní koronavirové přestávky jako nový trenér Martin Adámek. A nečekal na něj jednoduchý úkol. V předchozí nedohrané sezóně týnský B tým výsledkově, herně i personálně paběrkoval. Výjimkou nebyly debakly, jako například ostudná domácí prohra 0:12 s béčkem Kamenného Újezdu či porážka 10:1 v Černém Dubu.

S Martinem Adámkem ovšem přišel do béčka FK Olympie čerstvý vítr a konsolidace kádru. Tým dostal poměrně solidní zkušenou kostru a v sestavě se dobře etablovali talentovaní dorostenci. Podzimní vysvědčení je tak vcelku příznivé. Begu patří v tabulce III. třídy 9. místo se 17 body za 5 vítězství, 2 remízy a 6 porážek. Na páté místo chybí Olympii jen dva body a na jaře může určitě pomýšlet na první polovinu tabulky.

Za půl roku slušný progres.

Jak vidí situaci trenér Martin Adámek? Přinášíme další díl seriálu Hodnocení sezóny 6+1.

 

1) Jak hodnotíte Vaše postavení v tabulce? Splnila podzimní část Vaše očekávání?

Podzim jsme odehráli s velmi pestrým mixem hráčů. V sestavě béčka se protočilo 40 hráčů. Postavení v tabulce nebylo naší prioritou, v této sezóně především hledáme svou tvář. A splnění očekávání? Řekl bych, že podzimní sezóna mi otevřela oči.

 

2) V čem Vás mužstvo nejvíce potěšilo? Co byly jeho silné stránky?

Potěšilo mě, že žádný ze soupeřů nás nepřejel, jak se říká, „jak zamrzlou řeku“. Na otázku silné stránky budeme muset najít odpověď v zimní přípravě. Věřím, že ji najdeme.

 

3) Podívejme se na první polovinu soutěže také z té druhé stránky. Čím Vás naopak Vaši svěřenci příliš nepotěšili nebo dokonce zklamali?

Nechci být za každou cenu kritický. K trenérskému řemeslu a fotbalu patří radost, ale také zklamání.

 

4) Pokud byste měl vybrat zápas, který byste označil jako nejpovedenější a který naopak skončil propadákem, jaké by to byly?

Mrzí mě ztráty bodů v posledních minutách zápasů. Ani nám se tento nešvar nevyhnul. V závěru jsme ztratili vítězství v Horní Stropnici a v Chrášťanech, to byla velká škoda. Potěšil mě také zápas s lídrem tabulky. S Kamennou jsme odehráli vyrovnaný a bojovný zápas. To srdce Olympijáka tam bylo.

 

5) Jakou plánujete zimní přípravu a s jakými cíli půjdete do druhé poloviny sezóny?

Plán je jedna věc a skutečnost věc druhá. Zimní příprava bude společná s dorostem. Máme s trenérem dorostu Šánou stejnou myšlenku a procházka růžovým sadem to rozhodně nebude.

Cíle si budeme dávat po zimní přípravě.

 

6) Kdo z Vašich svěřenců Vás oslovil natolik, že byste ho zvolil jako nejlepšího hráče podzimu Vašeho týmu?

Určit nejlepšího je tenký led. Mám radost, že můžu pracovat s hráči, kteří se mohou ještě zlepšovat.

Mladí hráči jako například Kuba Novák, který s béčkem prošel většinu podzimních bitev, mají velký potenciál do budoucnosti Olympie.

 

Bonusová otázka: V sestavě béčka se během podzimu protočila i většina hráčů A-týmu FK Olympie. Z týnského výběru jste tedy už koučoval prakticky všechny hráče. Pokud byste si ovšem mohl vybrat jakéhokoliv světového hráče a nasadit ho do sestavy týnského béčka, kdo by to byl a proč?

Nebylo mi dopřáno koučovat všechny hráče týnského výběru (omezením je soupiska), ale ti, kteří odehráli zápas za bego, ukázali, co je mít radost z fotbalu a kde je síla Olympie.

A k otázce, jakého světového hráče bych chtěl do sestavy béčka, asi takto. Všichni světoví hráči jsou zadaní, v Olympii se snad chystá výstavba nové tribuny, tak proč rozhazovat penězi, v klubové kase jich zase tolik nemáme. Pokud si ale skutečně můžu někoho přát, vzal bych si Davida Lafatu. To je plejer podle mého gusta.