HODNOCENÍ SEZÓNY 6+1: Jan Meidl - trenér dorostu

03.01.2022 13:56

Je tady nový rok 2022, do kterého přejeme všem fanynkám a fanouškům FK Olympie vše nejlepší a především hodně zdraví. Po vánoční přestávce znovu otvíráme náš seriál Hodnocení sezóny 6+1. Nový díl budeme věnovat trenérovi dorostu Janu Meidlovi.

Šána převzal znovuvytvořený tým dorostu FK Olympie v létě a hned začal praktikovat své vysoké nároky. Jak je s prvním půlrokem s novým týmem spokojen? Čtěte v našem rozhovoru.

 

1) Jak hodnotíte Vaše postavení v tabulce? Splnila podzimní část Vaše očekávání?

S postavením v tabulce jsem zatím spokojen, i když to samozřejmě mohlo být i lepší. Jsme ovšem teprve na začátku naší cesty a jsme hlavně rádi, že nově přihlášený dorost nám znovu funguje.

 

2) V čem Vás mužstvo nejvíce potěšilo? Co byly jeho silné stránky?

Bylo dobré, že jsme se scházeli v hojném počtu a na některých hráčích je vidět snaha se zlepšovat. I celkově se mužstvo během podzimu zlepšovalo, především po fyzické stránce. Ale jak říkám, jsme na začátku dlouhé cesty.

 

3) Podívejme se na první polovinu soutěže také z té druhé stránky. Čím Vás naopak Vaši svěřenci příliš nepotěšili nebo dokonce zklamali?

Kluci mě zklamali ke konci podzimní sezóny, kdy už docházka na tréninky ani na zápasy nebyla ideální. Nicméně je třeba dodat, že jsme se potýkali se zraněními a nemocemi a sestavu jsem tak musel hodně měnit. Děkuji klukům ze žáků, kteří nám několikrát přišli vypomoci.

 

4) Pokud byste měl vybrat zápas, který byste označil jako nejpovedenější a který naopak skončil propadákem, jaké by to byly?

Jako propadák bych viděl hned první zápas s Větrovy, kde nás soupeři přejeli rozdílem třídy. Bylo vidět, že Větrovy mají v sestavě kluky, kteří prošli ligovou mládeží, což je samozřejmě znát. Jako nejlepší zápas bych vybral asi ten poslední domácí, který jsme proti Trhovým Svinům zvládli vítězně, i když nám chybělo několik hráčů.

 

5) Jakou plánujete zimní přípravu a s jakými cíli půjdete do druhé poloviny sezóny?

Přípravu plánujeme náročnou. Je potřeba, aby kluci chodili ve velkém počtu a absolvovali co nejvíc tréninků. Na jaře bychom se rádi ještě posunuli v tabulce alespoň o dvě místa výše.

 

6) Kdo z Vašich svěřenců Vás oslovil natolik, že byste ho zvolil jako nejlepšího hráče podzimu Vašeho týmu?

Nerad říkám jedno jméno. Asi bych dokázal vybrat, ale to si nechám pro sebe.

 

Bonusová otázka: Jak fanoušci dobře vědí, kromě role trenéra a hráče zastáváš v Olympii také funkci správce stadionu, který neustále zvelebuješ. Jaké novinky se na našem stadionu pro rok 2022 chystají?

V roce 2022 budu zase o rok starší… A pokud jde o další novinky, nechte se překvapit.