FK Olympie získala dotaci od společnosti ČEZ, investuje do rozvoje mládeže

09.10.2014 13:33

 

Fotbalový klub Olympie Týn nad Vltavou zaznamenal úspěch v dotačním programu společnosti ČEZ. Správní rada Nadace ČEZ Olympii přidělila grant ve výši 28 460 Kč. Získané finanční prostředky Olympie investovala do nákupu moderních tréninkových pomůcek pro mládež. Právě práce s mládeží představuje hlavní prioritu týnského fotbalového klubu.

 

S myšlenkou zapojit se do dotačního programu přišel šéftrenér žáků FK Olympie, Ing. Antonín Hudeček, který je zaměstnancem společnosti ČEZ. „Zaměstnanecké granty Nadace ČEZ jsou skvělou příležitostí, jak pomoci různým neziskovým aktivitám. Celkem bylo do programu přihlášeno 219 žádostí, Nadace ČEZ nakonec podpořila 105 z nich. Hranicí pro úspěšné vyřízení dotace bylo alespoň 50 hlasů. Náš projekt Rozvoj fotbalové mládeže v Týně nad Vltavou obdržel celkem 104 hlasů a pohodlně tak požadovanou hranici splnil. Mimochodem, pouze 23 projektů získalo vyšší podporu než naše žádost,“ vysvětluje podmínky dotačního programu Ing. Antonín Hudeček.

FK Olympie se rozhodla svůj projekt postavit na práci s mládeží, konkrétně na zkvalitnění tréninkových pomůcek. „Náš klub se dlouhodobě snaží nabídnout týnským dětem smysluplné využití volného času. V konkurenci ostatních sportovních klubů a jiných lákadel chceme neustále přicházet s novými nápady a metodami, které jsou však mnohdy finančně náročné. Z toho důvodu jsme požádali Nadaci ČEZ o grant, jehož hlavním cílem byl nákup moderních a progresivních tréninkových pomůcek,“ doplňuje Media & PR Manager FK Olympie Ing. Jaroslav Brom.

Šek na částku 28 460 Kč převzal předseda FK Olympie Karel Jiříček při finálovém turnaji poháru Temelínek, který se uskutečnil 11. září na týnském stadionu. Slavnostní předání šeku měl na starosti zástupce společnosti ČEZ pan Václav Brom, tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Temelín.

FK Olympie již ve fázi podávání žádosti měla připraven přesný rozpočet projektu, nyní tak mohla získané prostředky rovnou investovat. „Zakoupili jsme řadu nových tréninkových pomůcek, počínaje kužely a překážkami, konče koordinačními pásy a tréninkovými panáky. Pořídili jsme také naprostou novinku – pomůcku TEAM-MATE, kterou využíváme pro nácvik přihrávek a zpracování míče. Zakoupili jsme také novou síť pro trénink přesnosti střel. Nové tréninkové pomůcky využívají všechny mládežnické týmy FK Olympie – mladší a starší přípravka i mladší a starší žáci,“ pochvaluje si nové tréninkové možnosti Antonín Hudeček a na závěr dodává: „Chtěl bych moc poděkovat všem kolegům ze společnosti ČEZ, kteří náš projekt podpořili a dali nám svůj hlas. Děkuji také panu Miroslavu Šálenému, který mě k myšlence zažádat o grant přivedl. Moc si této podpory vážíme a motivuje nás k tomu, abychom i nadále naši práci v FK Olympie dělali zodpovědně a s maximálním nasazením.“

 

Podívejte se, jak se pracuje s tréninkovou pomůckou TEAM-MATE: https://team-mate.cz

 

Antonín Hudeček a Karel Jiříček přebírají šek na 28 460 Kč od Nadace ČEZ.