FK Olympie uválčila nad Vimperkem vítězství 1:0

06.10.2014 12:51

Ačkoliv FK Olympie nastupovala do zápasu s Vimperkem jako jasný papírový favorit, obraz hry v prvním poločase tomu příliš neodpovídal. Zásluhou Romana Knížeho se sice ve druhém dějství Týňáci dostali do vedení, kvůli neproměněným šancím se však Olympie o nejtěsnější vítězství musela třást až do poslední minuty.

Do utkání s Vimperkem se mohl vrátit zpět mezi tyče brankář Vachuta, kterému uplynul dvouzápasový trest z Milevska. V prvním poločase však nebyl v bráně Olympie téměř potřeba. Vimperk Vachutovu bránu nikterak neohrožoval, ovšem ani brankář Vimperka Formánek nemusel v první půli příliš zasahovat. Z obou stran byl totiž k vidění poněkud ustrašený fotbal plný nepřesností ve finální fázi. FK Olympie sice držela míč více na svých kopačkách, jenže kromě několika rohů si žádnou nebezpečnou šanci nevytvořila. Do kabin se tedy odcházelo za bezbrankového stavu.

Trenér Novotný sáhl o poločase po jedné změně a to ve středu hřiště. Radima Kokeše nahradil Jirka Klička a hráčská rošáda slavila úspěchy. Olympie byla rázem aktivnější, více se nabízela a ubyla také nepřesnost v rozehrávce. V 56. minutě se diváci konečně dočkali gólu. To si za obranu zaběhl pravý záložník Kníže, dostal dokonale načasovanou přihrávku od Plojhara a postupoval sám na brankáře. V zakončení zachoval Kníže chladnou hlavu, brankáře si objel a poté už bylo hračkou dopravit míč do prázdné brány – 1:0. Pro záložníka z Březnice to byl první gól v mistrovském utkání za FK Olympii. Týňákům gól pomohl a hráči se nadále tlačili do zakončení. Nejaktivnějším hráčem na hřišti byl na pravém kraji zálohy právě Kníže, kterému vstřelená branka dodala na sebevědomí. Po řadě neproměněných týnských příležitostí ovšem vycítili svou šanci Šumavani. Svým tvrdým pojetím hry dokázali v závěru Olympii přitlačit, naštěstí pro Týňáky se jim ale branku vsítit nepodařilo a tak Olympie může slavit upocené vítězství 1:0.

Jelikož největší soupeř pro FK Olympii v boji o postup Katovice také vyhráli, zůstává týnskému celku v tabulce druhá příčka. V příštím kole čeká Týn zápas ve Vodňanech.

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Šumavan Vimperk 1:0 (0:0)

Branky: 56. Kníže

ŽK: 1:4

Rozhodčí: Přibyl – Sebera, Ovčáček, 196 diváků

Sestava FK Olympie: Vachuta – Meidl (90. Červenka), Šonka, Pomije, Vařil (76. Mich. Šálený) – Mir. Šálený (67. Houska), Jos. Brom, Kokeš (46. Klička), Kníže – Štos (82. Mezera), Plojhar