FK Olympie se přidává k celosvětovému projektu MOVEMBER

24.11.2013 10:42

FK Olympie se připojuje k řadě dalších sportovních klubů a symbolicky se hlásí k akci "Movember".

 

Co vlastně tento Movember je?

Movember je charitativní a každoročně se konající genderově zaměřená akce. Účelem charity je získání finančních prostředků a zároveň zvyšování povědomí o zdraví mužů. Měsíc mužské solidarity připadaná na listopad a symbolika je zaměřena především na prevenci typicky mužského onemocnění, kterým je rakovina prostaty. Název charity vznikl jako hybridní složenina dvou anglických slov, knír (moustache) - vyjadřující typicky mužský znak - a listopad (November).

Každoroční celosvětová akce je viditelná už na začátku listopadu, kdy se muži oholí a do konce měsíce si nechají růst knírek. Záštitu poskytuje nadace Movember, jejímž cílem je zvýšení povědomí o nemoci prostaty, o potřebě včasné detekce. Každoroční preventivní prohlídky jsou prvním krokem k určení diagnózy rakoviny a také základním předpokladem účinné léčby.

 

Za Olympii se Movemberu účastní hned několik jejích členů, hráči A-týmu počínaje, přes B-tým a klubový management, hráči žáků a přípravky konče.

"Tímto symbolickým krokem chce Olympie upozornit na nebezpečí nemocí prostaty a podpořit tak Movember, neboli měsíc mužské solidarity. Jsem rád, že se v klubu našlo hned několik zájemců o tento charitativní projekt. Vypěstovat si knírek působí jako legrace, která může pobavit okolí. De facto tím odlehčujeme jinak velmi vážný podtext celé charitativní kampaně," vysvětluje Media & PR Manager FK Olympie Jaroslav Brom a dodává: "K účasti v Movemberu vyzýváme i naše fanoušky a další hráče. Pošlete nám Vaše "kníraté" snímky, rádi je zveřejníme jak na webu, tak na facebooku. Společně tím upozorníme na nutnost prevence typicky mužských onemocnění."

 

 

účastníci Movemberu z řad členů FK Olympie: 

horní řada zleva: Jaroslav Brom (management, B-tým), Vlastimil Švík (management, B-tým), Michal Šálený (A-tým), Filip Hudeček (přípravka)

dolní řada zleva: Jakub Hudeček (žáci), Josef Brom (management, A-tým), Radim Štos (A-tým), Daniel Brom (management, B-tým)

 

Jednotlivé detailní snímky najdete také na klubovém facebooku - zde: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=620351461340278&id=507700352605390