FK Olympie přejela Mirovice rozdílem třídy 7:2

22.09.2014 12:53

V sobotu 20. září zavítal na týnský trávník celek z Mirovic, který se v tabulce krčil až na předposlední příčce. Přestože se v zápase Olympie musela obejít bez vykartovaného brankáře Vachuty, který si odpykává dvoutýdenní trest z Milevska, nepřipustili domácí v utkání žádné komplikace a vyhráli jednoznačně 7:2. A to byl pro Mirovice výsledek ještě milosrdný…

 

            Za potrestaného Vachutu se do branky domácích postavil brankář týnské rezervy Martin Valtr a své nové role jedničky se zhostil sebejistě. V úvodu zápasu Valtr příliš práce neměl, neboť domácí Olympie již od prvních minut určovala tempo utkání a vytvářela si nebezpečné příležitosti. Poprvé se skóre zápasu měnilo v 18. minutě, když po přímočaré akci míč zatáhl na pravém křídle mladík Houska a centrem na zadní tyč našel osamoceného Josefa Broma, který s ledovým klidem poslal hlavou míč do protipohybu brankáře Vančáta – 1:0. Na druhý gól se nečekalo nikterak dlouho, ve 24. minutě si po přímém kopu Meidla narazil hlavičkou s tyčí kapitán Pomije a poté v pádu kuriózně zády dopravil míč za čáru – 2:0. Hned minutu poté vybojoval důrazně míč Josef Brom a českou uličkou vybídl ke skórování útočníka Štose, jenž sám před brankářem nezaváhal a navýšil tak tím svůj střelecký účet v této sezoně na 6 branek. Ve 36. minutě sice hostující Kvěch po odraženém míči po rohovém kopu prostřelil Valtra, avšak byla to právě Olympie, která měla v prvním poločase poslední slovo. To totiž ze střední vzdálenosti natáhl z kroku Meidl a polovysokou střelou dostal míč za záda Vančáta. Do kabin se tedy odcházelo za jasného stavu 4:1.

            Druhý poločas byl, co se šancí týče, ještě jednoznačnější záležitostí Týňáků. Nejprve sice z úvodu druhého poločasu potvrdil pravidlo „Nedáš dostaneš“ po pěkné individuální akci hostující záložník Převrátil, to však bylo to poslední, co Mirovice v ofenzívě do konce zápasu nabídly. Poté už Olympie byla jediným týmem na hřišti. V 61. minutě si na Meidlův přímý kop šikovně na zadní tyč naběhl Vařil a hlavičkou rozvlnil síť hostí popáté. Snad po minutě jásali týnští fanoušci znovu. To totiž do odevzdané obrany vlétla týnská posila Kokeš a poslala míč nechytatelně k tyči. Zbytek zápasu spíše působil jako přehlídka neproměněných šancí FK Olympie, když se Týňákům několikrát nepodařilo proměnit sólový nájezd na gólmana. Tečku za zápasem udělal v 84. minutě střídající Mezera, který ze 30 metrů poslal míč do prázdné brány poté, co agilní Plojhar vybojoval míč na vyběhnuvším brankářiVančátovi.

            Zápas tedy skončil vítězstvím Olympie 7:2. Kdyby však na světelné tabuli u domácích svítilo dvouciferné číslo, nemohl by se přítomný divák vůbec divit. Pozitivem do dalších bojů je, že se sedm vstřelených gólů rovnoměrně rozložilo mezi sedm střelců FK Olympie. Tato statistika svědčí o vyrovnanosti týmu.

 

FK Olympie Týn nad Vltavou – FC DIMMPL Mirovice 7:2 (4:1)

Branky: 18. Jos. Brom, 24. Pomije, 25. Štos, 41. Meidl, 64. Vařil, 65. Kokeš, 84. Mezera –33. Kvěch, 51. Převrátil

Rozhodčí: Polák – Passler, Třeštík, 179 diváků

Sestava FK Olympie: Valtr – Meidl, Pomije, Šonka, Vařil (65. Mich. Šálený) – Kníže, Jos. Brom, Klička, Houska (65. Kokeš) – Štos (70.Mezera), Plojhar