Fanoušci ocenili podzimní výkony FK Olympie + PŘEHLEDNÁ STATISTIKA PODZIMU 2013

20.01.2014 18:19

Po zimní přestávce se fotbalisté FK Olympie vrátili naplno do tréninkového procesu. V pátek absolvovali na úvod lehký výběh týnskými ulicemi, v sobotu je potom čekal ostrý start hlubocké zimní ligy. Na umělé trávě se Olympii postavili borci z divizního Českého Krumlova. Tým trenéra Švece se představil i s dvojicí posil - na trávníku se objevili navrátilec z Koloděj Jiří Klička a březnický Roman Kníže. Olympie proti kvalitnímu soupeři předvedla solidní výkon, porážku 0:3 rozhodně nelze hodnotit jako propadák. "Je třeba vidět, že soupeř byl fotbalově na vysoké úrovni, navíc se jednalo o náš první zápas v zimní přípravě. Do utkání jsme šli prakticky bez tréninku, náš výkon ale nebyl vůbec špatný. Přes zimu jsme fotbal hrát nezapomněli," uvedl po prvním zápase roku 2014 trenér Vladimír Švec.

 

Trenér Švec tedy už nyní vzhlíží k roku 2014, na našem webu se fanoušci ale vyjadřovali ještě k výkonům v roce minulém. V anketě jste měli možnost oznámkovat výkony Olympie v podzimní části sezóny. Drtivá většina fanoušků se rozhodla Olympii udělit známku "chvalitebně", čili dvojku. Na grafice si můžete prohlédnout shrnutí Vašeho hlasování. Celková průměrná známka činila 1,97

"Doufám, že po skončení jara si u fanoušků ještě o stupínek polepšíme a vysloužíme si jedničku. Uděláme pro to všechno, koneckonců i proto začínáme s přípravou už v polovině ledna. Chceme se měřit se silnými soupeři a být tak na jaro připraveni po fyzické i herní stránce," vzkazuje fanouškům kouč FK Olympie.

 

Zůstaňme ale ještě chvíli u podzimní části. Na našich stránkách, facebooku a ve videu Studia Olympie už sice o první polovině sezóny padla spousta hodnotících a bilančních slov, zatím jsme ovšem na podzim 2013 nenahlédli řečí čísel. Jak vypadaly podzimní výkony FK Olympie optikou grafů Microsoft Excel?

 

 

Hned 8 hráčů zasáhlo do všech 14 podzimních zápasů. Mezi železné muže patřili brankář Jakub Vachuta, obránci Josef Brom, Michal Šonka a Jan Meidl, záložníci Miroslav Boček a Luboš Červenka a útočné duo Pavel Vařil, Radim Štos. Je tedy evidentní, že se trenér Švec mohl spolehnout na své osvědčené koně.

 

Koláčový graf ukazuje, kteří z hráčů Olympie se nejvíce starají o střílení branek. Nejvíce si z gólového koláče ukousli útočníci Pavel Vařil a Radim Štos, dohromady se postarali o téměř polovinu týnských branek. Celkem si radost z gólu během podzimu prožilo hned devět hráčů FK Olympie.

 

Zajímavý náhled na produktivitu FK Olympie přináší graf "Kdy Olympie střílí branky". Jak je vidět, Olympii se mnohem více daří ve druhých poločasech, zejména potom ve fázi mezi 61. a 75. minutou. Naopak vstupy do utkání Olympie většinou prospí, v první čtvrthodině vstřelila pouze tři branky. A žádná sláva to není ani v závěrech zápasů, během nichž se týnští trefili jen čtyřikrát. 

 

 

A to nejzajímavější na závěr: HRÁČ PODZIMU. Východiskem pro tento graf bylo pravidelné hodnocení fotbalového glosátora Jana Meidla, které je publikováno v oblíbeném časopise Olympiják. Dle známek v rubrice Šánova glosa byl nejlepším hráčem Olympie v podzimní části sezóny obránce Tomáš Pomije, jenž si na desetibodové stupnici vysloužil průměrnou známku 7,45. Mezi další hvězdy podzimu patří Jan Maruška (7,36) a brankář Jakub Vachuta (7,31). Jen pro připomenutí, trenér Vladimír Švec v bilančním rozhovoru jako nejlepšího hráče vybral Josefa Broma (zde známka 6,92).

 

Tímto můžeme tedy udělat definitivní tečku za fotbalovým podzimem. Fanouškům jsme nabídli podrobnou analýzu jak formou slov, tak i čísel a grafů. Nyní je čas se opět začít dívat dopředu, o průběhu zimní přípravy Vás budeme samozřejmě informovat.