Dobal řídil výhru nad Bernarticemi

13.05.2019 19:18

Olympie ve 21. kole 1. A třídy přivítala na svém hřišti na jaře neporažené Bernartice. Do první šance se dostali hosté, ale střela Rakovana jen těsně minula Vachutovu branku. Poté začali úřadovat domácí. Ve 14. minutě si Dobal převzal míč před vápnem, prošel mezi třemi hostujícími obránci a střelou po zemi na zadní tyč otevřel skóre utkání. O 7 minut později zahrával Dobal rohový kop a jeho prudký centr si na první tyči srazil do vlastní brány hostující obránce před dotírajícím Mezerou. Olympie na hřišti jasně dominovala a mohla přidat i další branky. Dobalův přímý kop ale skončil na břevně a Vařilovu střelu vytáhl krásným zákrokem Fučík. Ve 38. minutě se po pár odrazech míče ve vápně hostů nejlépe zorientoval Šálený, posunul míč Dobalovi, který se z úrovně penalty nemýlil. Olympie předvedla v prvním poločase nejlepší výkon sezóny.

Druhý poločas se už hrál v poklidnějším tempu, ale přesto bylo k vidění několik zajímavých příležitostí. Vachuta při výběhu netrefil balón, ale hostující záložník nedokázal dopravit míč do odkryté brány. Poté Stoklasa krásnou přihrávkou za obranu vybídl ke skórování Housku, tomu se ale zakončení nepovedlo. Za chvíli mohl ze strany skórovat Stejskal, ale netrefil bránu. A do třetice po Vařilově přihrávce střílel Stoklasa, ale jeho pokus tečoval obránce vedle brány. Do velké šance se dostali i hosté ale Vachuta prudkou střelu vyrazil na roh. Ke konci zápasu ještě vytáhl Fučík střelu Červenky i chytrý lob Broma a zápas tak skončil vítězstvím domácí Olympie 3:0.

 

Sestřih zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=mXrDQjRzTc8

 

Olympie - Bernartice 3:0 (Dobal x3)

Sestava Olympie: Vachuta - Houska, Šálený, Brom, Meidl - Stoklasa (73. Červenka), Boček, Dobal, Stejskal - Vařil, Mezera

 

Komentář trenéra Orlíčka:

Do zápasu jsme šli jen s jedním náhradníkem a někteří hráči měli menší zdravotní problémy. Přesto musím konstatovat, že první poločas byl z jarních zápasů nejlepší, který jsme sehráli. Kontrolovali jsme hru a prosadili se i střelecky. U všech branek byl V.Dobal, 2x skóroval a po jeho rohu dal Mezera branku.

Ve druhém poločase byl už zápas vyrovnanější. My jsme některé situace řešili s nadhledem (patičky, přihrávky z první, které nenašli naše kopačky ale soupeře). Brankář Vachuta vychytal jednu 100% šanci a proto jsme konečně udrželi nulu v zápase. V závěru zápasu jsme mohli navýšit skóre, ale ani Stejskal, Stoklasa, Červenka, Brom nedokázali dopravit míč do branky. Všichni hráči zahráli dobře.