Devět statečných - dorost FK Olympie Týn nad Vltavou vyhrál v Dačicích

29.09.2014 09:30

Dorostenci FK Olympie v letošní sezóně ještě neprohráli. Jejich jízdu nedokázal o víkendu zastavit ani silný soupeř z Dačic. Olympie si připsala vítězství i přesto, že k utkání nastoupila pouze v 9 hráčích! 

Detaily o statečném výkonu týnských "devíti statečných" pro náš web připravil asistent trenéra Jiřího Cihly - Martin Proksch:

 

"V sobotu tým dorostenců zavítal na hřiště soupeře z Dačic. Dačice byly v tabulce na druhém a Olympie na třetím místě, jednalo se tedy o souboj sousedů v tabulce. Jenže hned ráno při nástupu do autobusu bylo znát, že tento zápas nebude jednoduchý - sešlo se nám pouze 9 hráčů. Soupeř byl v plném počtu a měl 4 další hráče na střídání, o čemž jsme si mohli jen nechat zdát. Ale hráči Olympie se semkli jako jeden muž. Nejenže bránili, ale zakládali útoky, kombinovali, prostě se snažili hrát fotbal. Z této aktivní hry se dostavil první úspěch Olympie - gólově se prosadil Adam Novotný. Soupeř sice po deseti minutách vyrovnal, ale těsně před koncem prvního poločasu utekl soupeři David Maruška a posunul Olympii do vedení 2:1. V druhém poločase jsme čekali od soupeře nápor, ale týnští dorostenci zvýšili svůj náskok na 3:1, opět skóroval Adam Novotný. Poté sudí odpískal penaltu po sporném faulu před velkým vápnem pro domácí mužstvo a bylo sníženo na 3:2. Pět minut před koncem utkání dal na 4:2 David Maruška. Dvě minuty před koncem soupeř snížil hlavičkou po rohovém kopu. Vítězství 4:3 jsme i v 9 hráčích dokázali udržet! Chtěl bych všem zúčastněným hráčům Olympie poděkovat za jejich bojový výkon a za vzornou reprezentaci FK Olympie Týn nad Vltavou. Každý z nich bojoval, rval se o každý míč. Kluci si sáhli na dno svých fyzických i morálních sil. Spnili heslo jeden za všechny, všichni za jednoho. Olympie musí být právem hrdá na těchto devět statečných hráčů, stejně jako jsme na ně byli hrdí my s trenérem Jirkou Cihlou."

 

Dačice - FK Olympie dorost 3:4 (1:2)

Branky: FK Olympie: Adam Novotný 2, David Maruška 2
Sestava: Milan Kubík, Radim Ille, Filip Miřátský, Michal Proksch, Jan Liška, Zdeněk Svoboda, David Maruška, Adam Novotný, Tomáš Hejpetr.