Béčko získalo v "anglickém" týdnu tři body, dále zůstává poslední

03.06.2014 23:35

"Anglický" týden mělo na programu týnské béčko. Nejdůležitější ze tří utkání - na hřišti předposledních Hrdějovic - tým Jiřího Kličky zvládl a svému soupeři se přiblížil na rozdíl jediného bodu. V dalších dvou utkáních ovšem Olympie "B" nebodovala a zůstává tak stále poslední. Dvě kola před koncem naděje na záchranu v okresním přeboru ještě žije, týnští ale nemají osud ve svých rukou...

 

Takto uplynulá tři utkání hodnotil šéf béčka FK Olympie Jiří Klička:

 

TÝN „B“ – NOVÉ HODĚJOVICE  0:3 (0:1)

V dalším herně i výsledkově nevydařeném domácím zápase o „šest bodů“ proti Novým Hodějovicím jsme opět totálně zklamali, hlavně v koncovce! Po našich úvodních dvou neproměněných gólových šancích přišla náhodná akce soupeře a jeho vedení 0:1. Přestože jsme se dále snažili a vytvářeli si i brankové příležitosti, naše koncovka byla tak jako téměř ve všech našich zápasech přežalostná a k žádnému brankovému efektu nevedla. Ve druhém poločase jsme pak po dalších dvou hrubkách v obranné fázi inkasovali další branky a dílo zkázy bylo dokončeno. Domácí prohra 0:3 s takto slaboučkým soupeřem, jakým Nové Hodějovice byly, nás prakticky předurčila k sestupu do „pralesní“ III. třídy. Přestože nejde hráčům ve většině případů vytknout bojovnost a nasazení, neproměňování i těch nejvyloženějších brankových příležitostí nás stojí bodové zisky a nacházíme se v tabulce tam, kde jsme!

 

 

HRDĚJOVICE „B“ – TÝN „B“  2:3 (1:1)

Ve čtvrteční dohrávce jsme podali náš nejbojovnější, nejkompaktnější a nejfotbalovější výkon jara! Dokázali jsme se vyrovnat nejenom s těžkým terénem, ale hlavně s brutálním „zařezáváním“ od hlavního rozhodčího Cibranského, které vidělo na vlastní oči i nemálo týnských fanoušků, kteří se na tento duel „o šest bodů“ přijeli podívat. V tomto zápase se nám sešlo dohromady vše to dobré a dokázali jsme na minimum eliminovat vše to špatné! Odměnou pro nás byl zisk tří veledůležitých bodů, které nás opět dostaly do hry o záchranu!

Naše branky vstřelili : 30.‘ Houska 1:1 , 73.‘ Brom Josef 2:2 , 86.‘ Vlk 2:3

 

 

NOVÁ VES – TÝN „B“   3:2 (1:1)

Zápas, ve kterém jsme se vrátili do starých kolejí a neproměňovali jsme jednu gólovku za druhou, za což jsme pykali ztrátou všech bodů! Hlavně v prvním poločase jsme domácí k ničemu nepustili a udělali si z jejich obrany „průchoďák“ se střelnicí. Bohužel naše šance zůstaly nevyužity a domácí dokázali z ojedinělé náhodné akce skórovat ve 28‘ – 1:0 ! Do poločasu se nám sice podařilo vyrovnat ve 30.‘ Houskou na 1:1, nic to však nemění na faktu, že jsme měli nasázet domácím, kteří byli v té době v naprostém „rozkladu“ a vývoj zápasu neunášeli ani psychicky, daleko více branek a mohlo být po poločase rozhodnuto!

Ve druhém poločase na nás opět „padla deka“ z neproměněných šancí a když vstřelili domácí v 60.‘ gól na 2:1, zdálo se být o osudu zápasu rozhodnuto! Z tohoto šoku jsme se však ještě dokázali vzpamatovat a v 73.‘ vyrovnal Houska na 2:2. Ale přišlo opět neproměňování brankových příležitostí, za což jsme byli krutě potrestáni v 86.‘, kdy domácí vstřelili rozhodující gól po rohovém kopu na 3:2. Na tuto branku domácích jsme již odpovědět nedokázali, a tak jsme ze zápasu, ve kterém jsme měli snad 12 „tutovek“ a byli jsme v něm i herně lepší, nevytěžili ani bod! Je to stále obehrávaná písnička o osobním přístupu, bojovnosti, nasazení a hlavně o proměňování šancí!!! Bohužel tato kritéria jsme na jaře dokázali naplnit pouze v zápase v Hrdějovicích a to je žalostně málo! Ještě nám zbývají dva zápasy do konce soutěže a teoretická šance na záchranu tu ještě pořád je, ale s přístupem, který předvádíme ve většině zápasů, bychom neuspěli ani v tom „fotbalovém pralese“!!!

 

 

Aktuální tabulka zde.