Béčko v Pištíně propadlo, trenér Jiří Klička nešetřil kritikou

18.09.2014 10:21

Béčko FK Olympie doma zazářilo, když rozstřílelo pěti góly Vrábče. O tvrdší byl pád zpět do reality, který B-týmu připravil celek Pištína. Olympie inkasovala celkem třikrát a trenér Jiří Klička byl rozladěn zejména z přístupu některých hráčů.

 

 

"K dalšímu mistrovskému zápasu jsme zajížděli na hřiště Pištína, který na tom byl bodově stejně jako my a v tabulce byl před námi díky lepšímu skóre.

Již v průběhu týdne jsem na trénincích varoval naše hráče před podceněním soupeře, nabádal je k pokoře a k respektu k soupeři, ale vše bylo marné! Někteří naši hráči si asi mysleli, že domácí nám odevzdají body zadarmo a bez boje, ale to se šeredně spletli!

Přestože jsme byli po většinu zápasu fotbalovějším týmem a míč byl převážně na našich kopačkách, naše převaha byla naprosto jalová a neúčelná a domácího brankáře jsme prakticky vůbec neohrozili! Zato domácím stačila v prvním poločasu jedna povedená střela k tomu, aby vstřelili vedoucí branku. Ve druhém poločasu pak domácí několikrát nakopli míč za naši obranu a stačilo to ke vstřelení dalších dvou branek z brejkových situací.

Výsledkem utkání, ale hlavně přístupem některých hráčů, jsem hluboce zklamán a vyvstává ve mně otázka, zda nám jde všem o stejnou věc - o co nejrychlejší návrat do okresního přeboru! Podle přístupu některých hráčů o tom rozhodně přesvědčený nejsem!

Šanci na reparát budeme mít v neděli 21.9., kdy od 16.30 hodin hostíme celek Neplachova.

13.‘ – při zakládání naší útočné akce přišla ztráta míče díky nepřesné přihrávce ve středu zálohy, domácí hráč udělal dva-tři rychlé kroky s míčem a vystřelil ze zhruba dvaceti metrů opravdu povedenou střelu – 1:0

64.‘ – při našem sílícím tlaku jsme ztratili míč, opět nepřesnou rozehrávkou, domácí překopli naši obranu a z brejku tři na jednoho vstřelili branku – 2:0

79.‘ – branka navlas podobná té předchozí-opět náš jalový tlak, opět zbytečná ztráta míče, opět překopnutá naše obrana, opět brejk – 3:0

Z naší strany stojí za zmínku snad pouze akce z 18.‘, kdy Olda Lukeš zatáhl míč po pravé straně, přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Martina Aitu, který vyrovnal na 1:1. Domácí pomezní však, jak už je to v této soutěži zvykem, odmával ofsajd a nepřesný hlavní rozhodčí ho odpískal. Branka tedy neplatila a my jsme se do konce poločasu na další šanci nezmohli. Ve druhé půli jsme pak vystřelili na branku domácích pouze jednou a to Martinem Aitou v 70.‘ – střela však skončila na spojnici břevna a tyče."

 

 

FC Praktic Pištín – FK Olympie B-tým 3:0 (1:0)

Sestava FK Olympie: Valtr – Červenka, Kunc, Vlk, Polida – Lukeš, Vanda, Brom D., Nikl –Al Aita, Švík

Střídali: Mahút, Kojetín, Příhoda